Kale Grubu'nun "İlk İşim Okullarda Değişim" Projesi

Kale Grubu'nun "İlk İşim Okullarda Değişim" Projesi

Proje kapsamında, Çan'da meslek edindirme kursunu bitiren ustalara sertifikaları Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından verildi- Okyay: - "Sadece 2015 yılında lise, meslek yüksekokulu, lisans ve yüksek lisans öğrenimine devam eden 750 öğrencimiz

ÇANAKKALE (AA) - Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfının (KSV), "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi kapsamında, Çan'da meslek edindirme kursunu bitiren ustalara sertifikaları Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından verildi.

Okyay, sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, 5 yıl gibi kısa bir sürede 8 bin 875 usta yetiştirmenin ve binlerce öğrenciye hijyenik şartlar sağlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

KSV olarak kuruldukları 1991 yılından bu yana başarılı öğrencilere burs verdiklerini, okul, öğrenci yurdu, eğitim merkezleri açtıklarını, sanayi ile üniversite eğitim iş birliğini özendirip desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktaran Okyay, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda meslek edindirme kursları, geliştirme ve uyum kursları, hizmet içi eğitimler düzenliyor, eğitim bursları veriyoruz. Sadece 2015 yılında lise, meslek yüksekokulu, lisans ve yüksek lisans öğrenimine devam eden 750 öğrencimize burs verdik. 1991-2014 yılları arasında yapılan bağış tutarı 26 milyon liraya ulaştı. Bu rakamın yüzde 39'u verilen burslara, yüzde 31'i ayni yardımlara, yüzde 23'ü kurslara, yüzde 5'i diğer harcamalara, yüzde 2'si de sağlık yardımlarına ayrıldı."

Okyay, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdikleri kurslardan yetişen ustaları bir başka "iyilik hareketinin" parçası yaparak, köy okullarının tuvaletlerini yenilemelerini de sağladıklarını, küçük öğrencileri daha sağlıklı şartlara kavuşturduklarını bildirdi.

Çan'da Terzialan İlkokulunun yenilendiğini, 9 okula ürün desteği verildiğini, 142 öğrencinin okul ihtiyaçlarından oluşan hediye paketlerine kavuştuğunu aktaran Okyay, şunları kaydetti:

"KSV'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği meslek edindirme kurslarıyla 4 bin 562 işsiz meslek sahibi yapıldı. Geliştirme ve uyum kurslarıyla inşaat sektörüne 4 bin 313 vasıflı usta kazandırıldı. Bugüne kadar Denizli, Erzurum, Isparta, Kayseri, Mersin, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa, Çankırı, Adana, Çorum, Ankara, Hatay, Amasya, Yozgat, Diyarbakır, Malatya ve Çanakkale'de 55 okulun ıslak zeminleri ve sağlık gereçleri yenilendi. 2 bin 560 öğrenci, daha sağlıklı bir öğrenim imkanına kavuştu. KSV olarak hedefimiz 5 yıl içinde 2 milyon 500 bin lira kaynak aktararak bin 250 genci daha meslek sahibi yapmak, buna bağlı olarak 50 köy okulunun daha tuvaletlerini yenilemek. 'Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik' sloganıyla başlattığımız ek projeyle de köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocuklara, kitap, oyuncak, kırtasiye, giysi ve ayakkabı hediye edildi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı