"Kadınlar Göç Yolunda" projesi

"Kadınlar Göç Yolunda" projesi

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM), EUROCULTURA ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ortaklığıyla yürüttüğü "Kadınlar...

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM), EUROCULTURA ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ortaklığıyla yürüttüğü "Kadınlar Göç Yolunda" projesinin ikinci çalıştayını 5-8 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de düzenleyecek.

KADEM açıklamasına göre, 5 Eylül Pazartesi günü, proje kapsamında İstanbul'da ve Gaziantep'te 440 mülteci kadın üzerinde yapılan saha araştırması ile Avrupa Birliği ve Türkiye'de mülteciler konusundaki yasal düzenlemelerin ve iyi uygulamaların karşılaştırmalı olarak ele alındığı araştırma raporunun değerlendirilmesi yapılacak.

KADEM Genel Merkezi Çalıştay Salonunda 6 Eylül Salı günü saat 10.30'da "Kadınlar Göç Yolunda" projesinin ikinci toplantısı olan "Saha Araştırması ve Karşılaştırmalı Analiz Sonuçlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı" düzenlenecek. Toplantıya, KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da katılacak.

Çalıştayın ardından, İstanbul Sultanbeyli'deki Mülteci Koordinasyon Merkezi ve HAGEV Mülteci Çocuk Yuvası ile Fatih'teki mültecilere yönelik Geçici Eğitim Merkezi ziyaret edilecek.

İki günlük İstanbul programının ardından, 7-8 Eylül tarihleri arasında Gaziantep'te AFAD'a ait Nizip Mülteci Kampı, Gaziantep Belediyesi'ne ait Mesleki Eğitim Merkezi, bölgede mültecilere yönelik çalışmalar yapan Mercy Corps Toplum Merkezi ve mesleki eğitim verilen iki ayrı merkeze ziyaret düzenlenecek.

Dört günlük çalıştay ve ziyaretlerle, İtalya'da gerçekleştirilen ilk çalıştayla kurulan ağın devamının sağlanması ve mülteciler özelinde çalışmalar yapan STK'lar arasında kurulan diyaloğun sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak hedefleniyor.

Proje kapsamında mültecilerle birebir ilişki içerisinde olan devlet görevlilerine yönelik eğitimler düzenlenecek. Bu eğitim ayrıca kadın mültecilerin yasal hakları hakkında daha çok bilgi sahibi olmalarını sağlamak üzere mülteci kadınlara da verilecek.

Kamuoyunda mültecilere yönelik var olan olumsuz algıyı yıkmak amacıyla, mülteci kadınların hikayelerinin anlatıldığı bir de belgesel film gösterimi yapılacak.

AB ve Türkiye tarafından Sivil Toplum Diyaloğu programı kapsamında finanse edilen "Kadınlar Göç Yolunda" projesinin ilk çalıştayına Türkiye ve çeşitli Avrupa ülkelerinden STK temsilcileri katıldı. KADEM ev sahipliğinde gerçekleşecek çalıştayın ikincisine, İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan, Finlandiya ve Türkiye'den toplam 11 STK temsilcisinin katılması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler