Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması

Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması

BTSO ile TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle düzenlenen "Bir Fikrim Var" temalı yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi- BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:- "Ülkemizin hedeflerine ulaşması için iş kadınlarımızın ekonomik hayata katıl

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle düzenlenen "Bir Fikrim Var" temalı "Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması"nda dereceye girenlere, ödülleri verildi.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen törende, nisan ayında düzenlenen Kadın Girişimcilik Kampı'nda eğitim alan ve proje hazırlayarak yarışmaya katılan kadın girişimciler ödüllendirildi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, törende yaptığı konuşmada, ekonomik büyümenin güçlenmesinde, girişimcilerin kilit rol üstlendiğini belirtti.

Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların istihdama katılma oranının yeterli seviyede olmadığını vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"G20 ülkelerinde kadınların iş gücüne katılımı, yüzde 58. Türkiye'de ise bu oran yüzde 32 seviyesinde. Gelişmiş ülkelerde kadın girişimci oranı yüzde 40'ları bulurken, Türkiye'de bu oran, yüzde 9. Zenginleşmenin daha az kaynakla ve daha katma değerli üretimle olabileceğini unutmayalım. Her bireyi en verimli şekilde kullanmalıyız. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için iş kadınlarımızın ekonomik hayata katılmalarının önünü açmalıyız. Jeopolitik gerginliklere ve küresel ekonomideki zayıf seyre rağmen Türkiye, 2016'nın ilk çeyreğinde yüzde 4,8'lik bir büyüme performansı yakaladı. Bu süreçte 28 üyeli AB ve 19 üyeli Avro Bölgesi ülkeleri ortalamasından neredeyse 3 kat fazla büyüdük. Üst üste 26 çeyrektir gelişen Türkiye, bölgesinde ve dünyada hala güvenli bir liman olduğunu bir kez daha gösterdi. Böylesine zor bir dönemde bile yüzde 4,8'lik bir büyümeyi yakalayan ülkemizin ideallerine ulaşması amacıyla büyüme oranımızı yüzde 7'lere taşımak zorundayız."

Burkay, yatırım ve ihracatın ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlayacağı, kaliteli bir büyümeye ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Sanayi şehri Bursa, aynı zamanda girişimci bir kent. Bu potansiyeli harekete geçirmek adına genç ve kadın girişimci kurullarımızla yoğun bir gayret içindeyiz. Türkiye'nin hayallerini gerçekleştirecek yeni girişimcileri ekonomimize kazandırmalıyız. Bu anlamda kadın ve genç girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması birincisi Gökçe Aktaş'a 10 bin, ikinci Aslı Karakaya'ya 5 bin, üçüncü Züleyha Bulut'a ise 2 bin 500 lira para ödülü verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler