İzmir'de kültür sanat

İzmir'de kültür sanat

Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında yerli ve yabancı 15 oyun sahnelenecek

İZMİR (AA) - Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakfı (TAKSAV) tarafından düzenlenen 6. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında, yerli ve yabancı 15 oyun sahnelenecek.

Geçen hafta "Allahaısmarladık Cumhuriyet" adlı oyunla başlayan festivalde bugüne kadar çeşitli tiyatro topluluklarınca 13 farklı merkezde 18 oyun sahneye konuldu, atölye ve söyleşiler gerçekleştirildi.

Festival kapsamında bugün saat 20:00'de Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda "Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi" adlı oyun sahnelenecek.

Yarın da İzmir Devlet Tiyatrosu'nca geçtiğimiz hafta prömiyeri yapılan Çılgın Dünya oyunu Konak Sahnesi'nde 20:00'da izleyiciyle buluşturulacak.

Cumartesi günü Kibele Tiyatro Topluluğu "Düdüklüde Kıymalı Bamya" adlı oyunu Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Salonu'nda sahneye konulacak. Pazar günü de Asmalı Sahne tiyatro topluluğu, "Go-Dot'yu Beklerken'i Beklerken" adlı oyunu İzmir Sanat Kültürpark'ta sahneleyecek.

Festival, 18 Aralık'ta Experimental Theatre kumpanyası tarafından Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde oynanacak Contract (Sözleşme) oyunu ile sona erecek.

- Opera ve bale

İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde bu hafta iki temsil gösterilecek.

Fransız yazar Alexandre Dumas'ın aynı adı taşıyan romanından önce tiyatro ve operaya, daha sonra baleye uyarlanan ve geçen hafta prömiyeri yapılan "Kamelyalı Kadın" balesi, bu akşam saat 20:00'de Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda sahnelenecek.

Giacomo Puccini'nin üç perdelik "Madam Butterfly" operası da 16 Aralık'ta Elhamra Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

- Sergi

Emekli resim öğretmeni Yusuf Çamca’nın "Karadeniz’de Sinop" ismini verdiği 8. kişisel resim sergisi, Almanya, İstanbul, Antalya ve Samsun’un ardından İzmir’de sanatseverler ile buluştu.

Çamca'nın 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan 25 yağlı boya eserin yer aldığı sergi, Resim ve Heykel Müzesi Şeref Akdik Sergi Salonu’nda 23 Aralık'a kadar görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :