İzmir'de AK Parti'den CHP'ye ziyaret

İzmir'de AK Parti'den CHP'ye ziyaret

AK Parti İl Başkanı Delican, CHP İl Başkanı Yüksel'i ziyaret etti

İZMİR (AA) - İzmir'de, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Delican, seçimlerde kavga etmeden yarışmanın hem kente hem ülkeye katkı sağlayacağını belirterek, il başkanı seçilen Alaattin Yüksel'e siyasette başarı, hizmette birliktelik dileğinde bulundu.

Delican, İzmir'in demokrasi ve hoşgörü kenti olarak bilindiğine işaret ederek, "Sorunları konsensüs içinde çözmek, en akıllıca yoldur. Uzlaşı ve hoşgörüyle birlikte çalışma ruhuyla kentimize katkı koymak için siyasi mücadele veriyoruz. İzmir'e dair ne proje varsa Ankara'da ne gerekiyorsa kol kola yapmaya hazırız" dedi.

Birlikte hareket etme kültürünün, İzmir'de başarılı işler ortaya çıkardığını vurgulayan Delican, bu çerçevede hayata geçirilen İzmir Banliyo Sistemi'nin (İZBAN) Torbalı ilçesine ulaşmasına ilişkin törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılacağını kaydetti.

Delican, hükümetin Çandarlı Limanı, İstanbul-İzmir otobanı, İzmir-Ankara hızlı tren hattı, İZBAN, Adnan Menderes Havalimanı'nda dış ve iç hat terminallerin yenilenmesi projelerinin önemine değinerek, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Fuar İzmir, metro ve tramvay yatırımlarının da İzmir Büyükşehir Belediyesinin doğru projeleri olarak değerlendirdi.

Kentin temel sorunları olarak, ulaşım, altyapı hizmetleri ve kentsel dönüşümü gösteren Delican, İzmir adına ne yapılacaksa birlikte yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel de Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine saldırıları kınayarak başladığı konuşmasında, ziyaretin İzmir için önemli sonuçları olacağını dile getirdi.

Kentin sorunlarının çözümünde iş birliğinin önemine işaret eden Yüksel, şöyle devam etti:

"Yerel yönetimlerin gerçekleştirmesi gereken ama iktidarın içinde olmadan çözülmesi mümkün olmayan sorunlar var. İzmir'in teşvik sorununun çözülmesi gerekiyor. Katı atık projesinde, Körfez Çevre Projesinde iş birliğine ihtiyaç var. Yerel yönetimlerimizden de raporlar istedik. İzmir'in sorun haline dönüşmüş ne kadar projesi varsa bunu dosya olarak AK Parti yönetimiyle paylaşacağız. Bir araya gelip üzerinde de konuşuruz."

Yüksel, Delican'ın yerli otomobil üretiminin İzmir'de yapılmasını arzuladığını dile getirmesi üzerine, bu amaç doğrultusunda birlikte hareket edip İzmir'in dinamiklerini harekete geçirilmesine destek vereceklerini sözlerine ekledi.

İzmir'de AK Parti'den CHP'ye ziyaret

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :