İzmir için "Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı"na başvuru

İzmir için "Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı"na başvuru

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, başvuru dosyasını Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Türkiye Koordinatörü Ekmekçi'ye verdi

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin "Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'na (Eurovelo)" dahil edilmesi için başvuru dosyasını sundu.

AB'nin desteğinde yürütülen "Şimdi Hareket Zamanı" kampanyası kapsamında Muğla'dan Brüksel'e 2 bin 700 kilometre pedal çevirecek 4 kişilik Türkiye takımı, İzmir'e geldi. Takımı, kente girişlerinde yaklaşık 500 bisikletçi karşıladı.

Takım, Konak Meydanı'nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Törende Kocaoğlu, İzmir'in Eurovelo'ya dahil olması için hazırlanan başvuru dosyasını, Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Türkiye Koordinatörü Feridun Ekmekçi'ye verdi.

Aziz Kocaoğlu, İzmir'in bisiklet ağına dahil edilmesi ve yeni bir turistik destinasyonun başlamasını istediklerini kaydetti.

Ekmekçi ise 2 bin 700 kilometrelik yolculuğun Muğla-İzmir arasındaki 300 kilometrelik bölümünü tamamladıklarını, uğrayacakları kentlerde hareket etmenin önemine dikkati çeken etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi.

İzmir'in bisiklet ağına dahil edilmesi için bugün resmi sürecin başladığını anlatan Ekmekçi, "Ağa dahil olma 4-5 yıllık bir süreçte tamamlanabiliyor. İzmir'in 2020'de bu ağa dahil olmasını planlıyoruz" dedi.

Bisiklet sporuyla ilgilenen 2 akademisyen, doktor ve öğretmenin bulunduğu 4 kişilik takım, tören sonrasında aralarında el bisikleti kullanan engellilerin de bulunduğu grupla Gündoğdu Meydanı'na geçti. Burada farklı spor etkinlikleri ve dans gösterilerinin sunulduğu etkinliğin İzmir etabı tamamlandı.

Takımın 14 ülkede 45 günlük yolculuk yapıp, 9 Eylül'de Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu Meydanı'nda düzenlenecek Avrupa Spor Haftası etkinliğinin kapanış törenine katılacağı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı