İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a yönelik soruşturma başlatılıyor

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a yönelik soruşturma başlatılıyor

İYİ Parti, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın disiplin kuruluna sevki için oy birliğiyle karar aldı.

İYİ Parti, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında parti tüzüğünün 4 ayrı maddesinin ihlali iddialarıyla ilgili olarak disiplin sürecini başlattı.

Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, İYİ Parti Disiplin Kurulu'nun oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, Dikbayır'a kesin ihraç ve tedbir talebiyle birlikte soruşturma başlatılmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Ümit Dikbayır hakkındaki iddiaların parti tüzüğünün 4 ayrı maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle disiplin sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

Parti içi demokratik süreçlerin işlediği vurgulanarak, soruşturma sürecinin şeffaf bir şekilde yürütüleceği ve Dikbayır'a savunma hakkının tanındığı bildirildi.

İYİ Parti Disiplin Kurulu'nun aldığı bu kararın, parti içindeki etik ve disiplin kurallarına uyulmasının önemine vurgu yaptığı ifade edilirken, kamuoyuna bu süreçle ilgili düzenli bilgi verileceği kaydedildi.

Ümit Dikbayır'ın savunmasının ardından alınacak kararın, parti içindeki disiplin anlayışının nasıl şekilleneceği konusunda belirleyici olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.