İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Her şey yolunda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Her şey yolunda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, öğretmenlerin gününü kutlarken, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı'nda öğretmenlerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, hayatını kaybeden öğretmenlere Allah'tan rahmet diledi. Mülakatların kaldırılması ve 100 bin öğretmen ataması konularını gündeme getiren Akşener, iç ve dış politikadaki gelişmelere de değindi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları sert bir dille eleştiren Akşener, "Katil Netanyahu'nun karşısında hiç kimse hiçbir şey yapmıyor" ifadelerini kullandı. Gazzeli ağır hastaların zor şartlar altında taşındığına dikkat çeken Akşener, uluslararası toplumu Netanyahu'nun işlediği insanlık suçuna karşı harekete geçmeye çağırdı. "Netanyahu, hukuktan muaf değildir" diyen Akşener, uluslararası hukuk gereğince bu katilin yargılanması gerektiğini vurguladı.

Partisinin içindeki tartışmalara da değinen Akşener, "İYİ Parti'de güneş yerinde, her şey yolunda" açıklamasını yaparak, sözde muhalif ve yandaş basının partisi üzerinden yürüttüğü tartışmalara karşı durduklarını belirtti. Akşener ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 açıklamasını eleştirerek, "Milletimizi iki yumruk arasına mahkum eden bu sistem, kimliksizliğe, kişiliksizliğe ve ilkesizliğe alan açıyor" dedi ve Erdoğan'a ittifak sistemi konusunda çağrıda bulundu.

Akşener'in konuşması, iç ve dış politikadaki önemli gelişmeleri ve partisinin duruşunu yansıtırken, liderin sert ifadeleri ve çağrıları dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.