İvedik Köy Konağı açılıyor

İvedik Köy Konağı açılıyor

Yenimahalle Belediyesinin, mahalle kültürünün kaybolmaması, dostluk, komşuluk ve dayanışma ilişkilerinin devam edebilmesi amacıyla başlattığı mahalle evleri projesi kapsamında yapılan İvedik Köy Konağı yarın açılacak- Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar:-

ANKARA (AA) - KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İvedik Köy Konağı'nın açılışını yarın yapacaklarını belirterek, "Mahalle evlerimiz, komşuluk ilişkilerinin artması, mahallede birlik ve beraberliğin sağlanmasına vesile olacak." dedi

Yaşar AA muhabirine, yarın açılacak olan İvedik Köy Konağı hakkında açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu yana semt konakları projelerine büyük önem verdiğini kaydeden Yaşar, “Her Köye Bir Köy Konağı” hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

Yenimahalle Belediyesi olarak Fevziye, Yukarı Yurtçu ve Yuva köylerinde yaptıkları köy konaklarına ilave olarak şimdi de İvedik köyünde başlattıkları projeyi tamamladıklarını söyleyen Yaşar, konağın yarın saat 14.00'te düzenlenecek törenle hizmete açılacağını bildirdi.

Yaşar, İvedik Köy Konağı'nda vatandaşların nişan, düğün, kına, toplantı gibi etkinliklerini gerçekleştirebileceklerini, taziyeleri kabul edebileceklerini anlatarak, "Yaklaşık bin 600 metrekarelik alan üzerinde yapılan İvedik Köy Konağı 3 kattan oluşuyor. Mimari olarak geleneksel Ankara Evi’nin modern mimari çizgileriyle süslendi." diye konuştu.

Konağın vatandaşlar için keyifli sohbetlerin adresi olacağını ifade eden Yaşar, "Her fırsatta Yenimahallelilerin evlerine, boyalı ekranlara hapsolmalarını istemediğimi söylüyorum. Mahalle evlerimiz, komşuluk ilişkilerinin artması, mahallede birlik ve beraberliğin sağlanmasına vesile olacak. Artık mahalle sakinlerimiz akşamları soluğu bu evlerde alacak, çaylarını yudumlayıp koyu sohbetlerin tadına varacaklar." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :