İtalya Başbakanı Meloni, mültecilere kapıları açıyor

İtalya Başbakanı Meloni, mültecilere kapıları açıyor

İtalya'nın milliyetçi Başbakanı Giorgia Meloni, ülkede yaşlanan ve azalan nüfusla mücadele etmek, sektörlerdeki eleman açığını kapatmak amacıyla 425 bin kalifiye mülteciyi işe alacak.

İtalya'nın başbakanı Giorgia Meloni, "Mültecilere Hayır" söylemiyle iktidara gelmiş olmasına rağmen, ülkenin demografik sorunları ve sektörel ihtiyaçları nedeniyle 425 bin kalifiye mülteci arayışına girdiğini açıkladı. Meloni'nin liderliğini yaptığı İtalya'nın Kardeşleri partisi, milliyetçi muhafazakâr bir siyasi çizgi izlerken, bu adım, ülkede yaşlanan ve azalan nüfusla başa çıkma amacını taşıyor.

Özellikle tarım, lokanta/mutfak hizmetleri ve balıkçılık gibi sektörlerdeki eleman açığını kapatmayı hedefleyen Başbakan Meloni, İtalyan nüfusunun bu tür işlerde çalışmaya yeterince ilgi göstermediğini belirtiyor. Ülkenin demografik yapısındaki değişim ve iş gücü piyasasındaki eksiklikleri ele alan Meloni, bu adımın sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda toplumsal dengeyi korumak için de bir zorunluluk olduğunu ifade ediyor.

Bu adım, Meloni'nin politik görüşlerine ve milliyetçi çizgisine rağmen, pragmatik bir yaklaşım sergileyerek ülkenin ekonomik ve demografik zorluklarına çözüm arayışını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.