İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Paravicini'den Karaloğlu'na ziyaret

İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Paravicini'den Karaloğlu'na ziyaret

Antalya Valisi Karaloğlu: - "Dünya terörle hep beraber mücadele etmek zorunda. Almanya ve İsviçre'de ne kadar güvenlikle ilgili sorun varsa Antalya'da da o kadar sorun var"

ANTALYA (AA) - İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dominique Paravicini, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Karaloğlu, İsviçre Büyükelçisi Paravicini'yi makamında kabul etti.

Kabulde Paravicini, Türkiye'ye 3 ay önce geldiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu takdiminin ardından ilk valilik ziyaretini Antalya'da gerçekleştirdiğini belirtti.

Vali Karaloğlu'na teşekkür eden Paravicini, Antalya ile İsviçre arasında ekonomik olarak ilişkilerin güçlendirilmesi adına çalışmalar yapmak istediğini kaydetti.

İsviçreli vatandaşların Alman medyasını takip ettiğini ve Alman medyasının Türkiye'ye karşı olumsuz söylemlerinin İsviçrelileri de etkilediğini ifade eden Büyükelçi Paravicini, bu durumun çözülmesi adına Vali Karaloğlu'nun çözüm önerilerine açık olduğunu kaydetti.

Bahsedilen politik sorunların sosyal medya ve özellikle Almanya'da abartılarak yansıtıldığına değinen Vali Karaloğlu da Türkiye'nin kötü gösterilmeyi hak etmediğini vurguladı.

Ticaret, turizm ve politik ilişkilerin kesinlikle ayrılması gerektiğini ifade eden Vali Karaloğlu, "Güvenlik meselesine gelince, dünyada 'Burası yüzde 100 güvenlidir' diyebileceğimiz bir yer kalmadı. Dünya terörle hep beraber mücadele etmek zorunda. Almanya ve İsviçre'de ne kadar güvenlikle ilgili sorun varsa Antalya'da da o kadar sorun var. Üç aydır Türkiye'desiniz, bu durumu görüyorsunuz. Antalya'da yeni gelişen terör konseptlerine bakarak güvenlik tedbirlerini artırdık. Gelen turistlerimizin güvenlik açısından bir sorunlarının olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Antalya'nın Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, İsviçre ile Türkiye arasında siyasi olarak sorun görünmediğini, ticari ilişkilerin geliştirilerek güçlendirebileceğini kaydetti.

Karaloğlu, geçmiş yıllara bakıldığında İsviçre'den Antalya'ya gelen turist sayısının 185 binlere kadar çıktığını ancak 2016'da düşüşe geçtiğini ve bunun tekrar yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye gelen İsviçrelilerin yaklaşık yüzde 35'inin Antalya'ya geldiğini ancak geceleme oranına bakıldığında yüzde 75'inin Antalya'da kaldığını belirten Karaloğlu, Türkiye'ye gelen İsviçrelilerin Antalya'da uzun süreli kaldıklarını anlattı.

Antalya'nın aynı zamanda önemli bir tarımsal üretim merkezi olduğunu da dile getiren Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ve bölgenin örtü altı üretim dediğimiz sera üretiminin çok büyük bir kısmını Antalya üretiyor. İsviçre ve Antalya arasında tarımsal ürünler noktasında bildiğim kadarıyla İsviçre'den Antalya'ya tohum ticareti yapılıyor. Üretilen mamullerin Antalya'dan İsviçre'ye satılması noktasında da girişimler yapılabilir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler