İşte FETÖ'nün izdivaç yapılanması

İşte FETÖ'nün izdivaç yapılanması

Deşifre edilen FETÖ’nün Mahrem Emniyet İzdivaç Yapılanmasında; Bayan Emniyet personelinin A Kategorisi, B Kategorisi ve C Kategorisi şeklinde 3 kategoriye ayrıldığı ortaya çıktı

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 191'i tutuklu 527 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/ PDY) Çatı Davasının iddianamesinde FETÖ/PDY’nin İç Anadolu Bölgesi Emniyet Mahrem Ünitesi “İzdivaç Yapılanması” hakkında kapsamlı bilgiye ve “Yapılanma Şeması”na yer verildi. İddianamede; “Genel Müdürün sorumluluğu gereği, lise mezunu polis memurlarından, Akademi mezunu polis amirlerinden ve amirlik sınıfına memurluktan geçen bekar amirlerin izdivaç işlemlerinden sorumlu örgüt üyelerini atadığı, üniversite mezunu olan amir sınıfındaki bekar emniyet personelinin izdivaç işleminden sorumlu olan ve öğretmen olarak ifade edilen örgüt üyesinin aynı zamanda bölge olarak nitelendirilen sözde Konya iline bağlı Eskişehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Kırıkkale illerinde bulunan “üniversite” grubundaki bekar rütbeli emniyet personelinin FETÖ/PDY yapılanması içerisindeki bekar bayan polislerle evlendirmekten de sorumlu olduğu” bilgisine yer verildi.

 

GİZLİ PROGRAMLARI KULLANMIŞLAR

Emniyetteki izdivaç yapılanmasının başında yer alan Konya Emniyetteki izdivaç yapılanmasının başında yer alan Konya Bölgenin, İç Anadolu İzdivaç Bölge sorumlusuna bağlı olduğu belirtilen iddianamede, “Emniyet teşkilatındaki FETÖ/PDY mensubu amir/memurların listelerinin, kendilerinden sorumlu öğretmenler tarafından, amirlerin sınıfına göre müdürler tarafından veya genel müdür tarafından personelden sorumlu olan öğretmene örgütün gizli ve şifreli haberleşme ağı olan Bylock veya Eagle programı üzerinden ya da flash belleklere yüklenerek gönderildiği, yapılanmaya mensup bayan personel ile ilgili izdivaç konusunda araştırmayı ise illerdeki bayan izdivaç sorumlularının yaparak Ankara Ana Merkeze gönderdiği” ifade edildi.

BAYANLAR 3 KATAGORİYE AYRILMIŞ

FETÖ’nün İzdivaç Yapılanmasında bayanları 3 kategoriye ayırdığı bilgisine yer verilen iddianamede şöyle denildi: “FETÖ/PDY’nin Emniyet Mahrem yapılanmasında; FETÖ mensubu bayan emniyet teşkilatı personelinin A Kategorisi, B Kategorisi ve C Kategorisi şeklinde 3 kategoriye ayrıldığı, A kategorisinde olanların, kendisi ve ailesi FETÖ yapılanması içerisinde resmi olarak(FETÖ yapılanmasına bağlı okul, dershane, yurt, işyerleri, kurumlar, dernekler, vakıflar vb) hiçbir kaydı bulunmayan kişilerden oluştuğu, B kategorisinde olanların, kendisi ve ailesi resmi olarak FETÖ yapılanması ile çok az bağlantısı olanlardan oluştuğu, C kategorisindeki bayanların ise kendisi veya ailesinin resmi olarak bu yapının içerisinde olan kişilerden oluştuğu, A kategorisindeki bayanlar daha mahrem olarak kabul edilen genelde askeri personelle ile evlendirildiği, FETÖ/PDY mensubu erkek emniyet personelinin ise A ve B kategorisinde olan bayanlarla evlendirildiği. C kategorisindeki bayanların ise mahrem olmayan kendisinin veya ailesinin bu yapılanma içerisinde olduğu resmi olarak veya herkes tarafından alenen bilinen kişilerle evlendirildiği anlaşılmıştır.”

 

GÖREVİM EVLENDİRMEKTİ

İddianamede; “Konya Bölge İzdivaç Sorumlusu” A.A’nın da ifadesine yer ver verildi. Görevinin bekar rütbeli emniyet personelinin FETÖ yapılanması içerisindeki bekar bayanlarla evlendirmek olduğunu söyleyen A.A şu bilgileri verdi: “Görevim; Konya’ya bağlı Eskişehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Kırıkkale illerinde ki “üniversite” grubundaki bekar rütbeli emniyet personelinin FETÖ yapılanması içerisindeki bekar bayanlarla evlendirmekti. Bu konuyla ilgili Ankara’ya ayda veya iki ayda bir giderek İç Anadolu izdivaç bölge sorumlusu Ömer kod isimli abi ile toplantı yapardık. FETÖ/PDY yapılanması içerisinde Emniyet yapılanmasının izdivaç ünitesi şu şekilde olmaktaydı. Ankara ana merkez idi. Ana merkeze bağlı Konya, Samsun, Kayseri ve Ankara olarak dört bölgeye ayrılıyordu. Yüksekokul ve lise gruplarının izdivaç ile ilgili yapılanmasının ne şekilde işlediği ile ilgili herhangi bir bilgim yoktur fakat Üniversite grubunda ki gibi bir sistem olduğunu düşünüyorum. Bana bağlı illerdeki bekar personelin listesi genel müdür veya illerdeki üniversiteli grubunun müdürü By ock veya Eagle üzerinden yada USB’ye yüklenerek bana iletilirdi. Bende zaman zaman illerdeki bu personellerle yüz yüze görüşerek evlenmek istediği bayanda ne gibi özellikler (boy, kilo, meslek, memleket, ırk gibi) olmasını istiyorsa onun kayıtlarını yapardım. Bayanlarla ilgili araştırmayı ise illerdeki bayan izdivaç sorumluları yaparak Ankara ana merkeze gönderiyorlardı. İç Anadolu bölge sorumlusu toplantıya gittiğimizde bu bayanların CV’lerini fotoğraflarıyla birlikte USB’ye yükleyerek bize verirdi. Bayanlar A kategorisi, B kategorisi, C kategorisi şeklinde 3 kategoriye ayrılırdı. İçerisinde olduğu resmi olarak veya herkes tarafından alenen bilinen kişilerle evlendirilirdi.”

M. Mustafa Özdemir-Memleket

 

izdivac-001.jpg