İşte 'Bordo Bereliler'in  güven atışı VİDEO

İşte 'Bordo Bereliler'in güven atışı VİDEO

Dün ortaya çıkan şok görüntülerden sonra Özel Kuvvetler personelinin 'güven atışı' pozu ortaya çıktı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugayı'nda medyana gelen M.G. isimli bir yüzbaşının askerleri hedef tahtası yaparak ayakta ve tersten bacaklarının arasından yaptığı atış taliminin görüntüleri üzerine soruşturma başlattığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sitesinde yer alan açıklamada bir de Yüzbaşı M.G.’nin Özel Kuvvetler Personeli olduğu ve daha önce 'Güven Atışı' denilen atış şeklini daha önce katıldığı bir gösteride sergilediğine dikkat çekti. Genelkurmay, bu gösterinin o dönem televizyonlarda da yayınlandığı hatırlattı.

Askerlerin korku içinde hedef olduğu atış şekli izleyenleri ve özellikle asker ailelerini dehşete düşürdü. Peki nedir bu Güven Atışı?

Geçtiğimiz senelerde Star TV'de yayınlanan 'Bordo Bereliler'in tatbikat görüntülerinde 'Güven Atışı'na ayrı bir önemle vurgu yapılıyor atış şekli şöyle tarif ediliyordu: İki adet bordo bereli karşı karşıya geçer. İlk önce ikiliden birisi başının üzerinde kitap büyüklüğünde bir hedef tutar. Diğer bordo bereli iki elinde iki tabancayla yürüyerek o hedefe gerçek mermilerle ateş eder. Yolun yarısına geldiğinde arkasını dönüp, tabancaları bacaklarının arasından hedefe doğru sıkmaya devam eder. Mermiler bitince roller değişir, bu kez ateş eden kişi hedefi tutar, atış sırası diğerine gelir.

İşte o görüntüler:



TSK'nın açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti: Bir subay tarafından yapılan tabanca atış görüntüleri bazı medya organlarına yansımıştır. Yapılan araştırma sonucu, olayın Şırnak/Akçay’da konuşlu 6’ncı Mot.P.Tugayı’nın Seslice’deki üs bölgesinde meydana geldiği tespit edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin atış yönergelerinde bu şekilde bir atış eğitimi yer almamaktadır. Ancak “güven atışı” olarak adlandırılan bir atış şekli, önceki yıllarda bizzat adı geçen personelin de katıldığı bir gösteride, TSK Özel Kuvvetler personeli tarafından icra edilmiş ve televizyonlarda da gösterilmiştir. Anılan subay hakkında gerekli işlem başlatılmıştır."