İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Antalya'da, 5 platform tarafından yapılan ortak basın açıklamasıyla terör saldırısı kınandı

ANTALYA (AA) - Antalya'da, sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu 5 ayrı platform ortak basın açıklaması yaparak İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırılarını kınadı.

Sivil toplum kuruluşları Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP), Antalya Platformu, Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu (ANTBİRKAP) ve Antalya Gençlik ve Dayanışma Platformu (AGENDAP) ile İmam Hatip Platformu temsilcileri, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Basın Merkezi'nde bir araya geldi.

Hazırlanan ortak açıklamayı okuyan ADAP Dönem Başkanı Hakan Şimşek, terör saldırılarını kınamak, birlik ve bütünlüğü haykırmak için farklı kesimleri temsil eden platformlar olarak buluştuklarını söyledi.

Türkiye'nin bugün bulunduğu durum ve konum itibarıyla ülkede terör eylemlerinin gerçekleştirilmesini "manidar" bulduklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Terörün, hiçbir ideolojik, ahlaki temeli yoktur. Terör eylemleri hangi örgüt tarafından, nerede ve ne şekilde gerçekleştirilirse gerçekleşsin, kesinlikle bir iç tehdit değil, dış tehdit olarak ele alınmalıdır. Sözde müttefiklerimiz AB, ABD, Birleşik Krallık, Almanya ve Siyonist Yahudi devletinin saldırılara 'terör' bile diyemeyen iki yüzlü destek mesajlarına inanmıyoruz. Onların desteğini de istemiyoruz. Ayağa kalkan, küresel güçlere karşı halkıyla birlikte direnen, küresel güçlerin yerli işbirlikçisi bürokratik oligarşiye kök söktüren Türkiye'ye karşı yürütülen bu asimetrik savaşta devletimizle el ele mücadele etmeye hazırız. 'Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz.' anlayışında bir halkla baş edemeyeceklerini görecekler."

Toplantıya, Antalya Platformu Başkanı Metin Doğan, ANTBİRKAP Başkanı Cafer Bayraktar, AGENDAP Başkanı Numan Ok, İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Kadir Sarıcalar ile platformların yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Öte yandan, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulundan yapılan yazılı açıklamada "Terörün amacı gerçek yurtseverleri yıldırmak ve korkutmaksa bu amaca ulaşamayacaklarını bir kez daha haykırıyoruz. Bilim ve tekniğe inanan meslek odaları olarak aydınlığa, özgürlüğe, bir arada yaşamaya, eşitliğe, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Terör, kendi aştığı çukurlarda boğulana kadar mücadele edeceğiz." ifadesine yer verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler