"İslamcı Dergiler Sergisi" açıldı

"İslamcı Dergiler Sergisi" açıldı

İDEP'in hazırladığı sergi, "9. Uluslararası Dergi Fuarı" kapsamında, 13 Mayıs'a kadar görülebilecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Dünya Dergiler Birliği (World Periodical Union -WPU) tarafından düzenlenen, "9. Uluslararası Dergi Fuarı" kapsamında, "İslamcı Dergiler" sergisi açıldı.

Sirkeci Tren Garı'ndaki sergiye ilişkin AA muhabirine açıklama yapan İslamcı Dergiler Projesi (İDEP) Arşiv ve Veri Koordinatörü Büşra Bulut, serginin İlmi Etüdler Derneği'nin (İLEM) gerçekleştirdiği İDEP kapsamında hazırlanıldığını söyledi.

Bulut, projenin 4 yıldır devam ettiğini belirterek, "3 aşama olarak gerçekleşen bir proje. İlk aşamada 1965 ve 1980 arasındaki dergilerle ilgilendik. İkinci aşamasında da 1960 yılı öncesindeki dergilerle ele aldık. Şu anda 1980 sonrası çıkan dergilerle ilgileniyoruz." dedi.

Proje kapsamında yaklaşık 500 derginin kataloglanacağını aktaran Bulut, şöyle devam etti:

"Biz projeye paralel olarak her aşamada sempozyum da düzenledik. Her sempozyumun da bir akademik kitabı hazırlandı. Bunlar dışında proje içerisine dahil olan sözlü tarih çalışmalarımız var. Dönemin tanıklarıyla sözlü tarih yapıyoruz, yaklaşık 40 isimle. Bu projeye dahil olarak İslamcılık sanat sergisi açmak istiyoruz. Bunu da yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz."

Bulut, sergilenen dergiler arasında hala yayın hayatına devam dergiler olduğunu dile getirerek, "Sergide, 'Genç Yorum', 'Yolcu', 'Haksöz', 'Baran' gibi dergilerin geçmişten günümüze seyrini görme imkanı sağlayabiliyoruz. Sergide özellikle bu dergilerin ilk kapaklarını ya da vurucu olan kapaklarını seçmek istedik." diye konuştu.

Yaklaşık 50 derginin görülebileceği sergi, 13 Mayıs'a kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler