İran'ın yolcu uçağı alımı

İran'ın yolcu uçağı alımı

İran Aseman Havayolları, ABD merkezli uçak üreticisi Boeing firmasından 60 Boeing 737 Max tipi uçak satın alacak

TAHRAN (AA) - İran Aseman Havayolları, ABD merkezli uçak üreticisi Boeing firmasından 60 Boeing 737 Max tipi uçak satın almak için nihai anlaşmayı imzaladı.

Aseman Havayolları Şirketi'ne ait internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, başkent Tahran'daki ASEMAN merkez binasında iki şirket yetkililerinin katıldığı törende, İran Aseman Havayolları'nın 60 Boeing 737 Max tipi yolcu uçağını satın alma anlaşması imzalandı.

İran ve 5+1 ülkelerinin imzaladığı nükleer anlaşmadan sonra İran Hava Yolları'nın (İran Air) Fransa merkezli uçak üreticisi Airbus firmasıyla yaptığı anlaşma uyarınca teslim edilen A321 tipi ilk yolcu uçağı 38 yıl aradan sonra ilk sıfır kilometre yolcu uçağı olarak ocak ayında başkent Tahran'daki Mihrabad Havalimanı'na inmişti.

İran, ambargo sebebiyle 1979'dan önce satın aldığı uçaklarla hizmet veriyordu. Uçak filosu yenilenememesi kaza riskinin de artmasına neden olmuştu. Bu nedenle İran'da son 38 yıl içinde 200'den fazla uçak kazası yaşanmış ve bu kazalarda da 2 binin üzerinde insan hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler