İnovaLİG'e başvurular başladı

İnovaLİG'e başvurular başladı

EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk:- "İnovasyon, Ar-Ge ve tasarım yetkinliklerimizi geliştirecek programlara katılmalı ve disiplinli bir şekilde çalışmalıyız"

İZMİR (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) uluslararası yönetim danışmanlığı firması A.T. Kearney ile iş birliğinde gerçekleştirdiği inovasyon geliştirme programı olan ve şirketlerin inovasyon yetkinliklerini yarıştıracakları İnovaLİG 2017'ye başvurular başladı.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, yaptığı açıklamada, İnovaLİG ile şirketlerin hem inovasyon yetkinlikleri bazında yarıştığını hem de inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirme fırsatı bulduğunu belirtti.

İnovasyon değerlendirmesini tamamlayan her firmaya, kapsamlı "inovasyon değerlendirmesinin ve kıyas analizi raporu"nun ücretsiz olarak sunulacağını ifade eden Ünlütürk, "Türkiye'nin 2016 yılında gerçekleştirdiği 142,6 milyar dolarlık ihracatta yüksek teknolojili ürünlerin payı 4,7 milyar dolar. Yüksek teknolojili ürünler ihracatta yüzde 3,3'lük dilimle temsil ediliyor. Bu oranı en az yüzde 25'e çıkarmamız gerekiyor. Bunun için inovasyon, Ar-Ge ve tasarım yetkinliklerimizi geliştirecek programlara katılmalı ve disiplinli bir şekilde çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

İnovaLİG 2017 başvuruları, 30 Nisan 2017 tarihine kadar www.inovalig.com adresinden yapılabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler