İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, AB'nin kurucu ülkelerinin dışişleri bakanlarını Berlin’e davet etti- Başbakan Merkel, Federal Meclis'te grubu bulunan partilerin grup başkanlarıyla toplantı yapacak- Almanya Adalet Bakanı Maas: - "Bu Avrupa için kara b

BERLİN (AA) - Birleşik Krallık'ta dün yapılan Avrupa Birliği referandumundan birlikten ayrılma kararı çıkması üzerine Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, AB'nin 6 kurucu ülkesinin dışişleri bakanlarını Berlin'e davet etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Steinmeier'in yarın Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Hollanda'da Dışişleri Bakanı Bert Koenders, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Belçikalı Dışişleri Bakanı Didier Reynders ve Luksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile Berlin'deki Dışişleri Bakanlığının konuk evi Villa Borsig'de bir araya geleceği belirtildi.

Açıklamada, dışişleri bakanlarının görüşmesinde güncel Avrupa konularının ele alınacağı kaydedildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan açıklamada da Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bugün Federal Meclis'te grubu bulunan partilerin grup başkanlarıyla İngiltere’nin AB'den ayrılma kararını değerlendirmek için başbakanlıkta bir araya geleceği ve ardından Merkel'in bir açıklama yapacağı ifade edildi.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas da yaptığı yazılı açıklamada İngiltere’deki referandumda çıkan sonuca saygı gösterdiklerini belirterek, "Bu Avrupa için kara bir cuma." ifadesini kullandı.

İngiltere’nin AB'nin ayrılmasının (Brexit) hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Maas, bu sonucun Avrupa’ya bir uyarı olduğunu da kaydetti.

Almanya Hristiyan Birlik (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder de bu sonucun birleşik Avrupa için bir gerileme olduğunu belirterek, “Bundan sonra AB’nin nasıl gelişeceği konusunda sakin bir şekilde düşünülmesi lazım. Ancak şimdi AB’ye olan güveni pekiştirmek gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler