İngiliz milletvekilinin öldürülmesi

İngiliz milletvekilinin öldürülmesi

İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox için seçim bölgesinde cenaze töreni düzenlendi

LONDRA (AA) - Uğradığı silahlı saldırı sonucu geçen ay hayatını kaybeden ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin kadın milletvekili Jo Cox, seçim bölgesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cox'un ailesinden yapılan açıklamada, cenaze töreni çerçevesinde bir kortej düzenleneceği ancak törenin diğer kısmının ise sadece aile ve yakın dostlarının katılımıyla devam edeceği bildirildi.

Vekilin seçim bölgesi, Batı Yorkshire'da yapılan tören kapsamında yüzlerce kişi, Cox'a saygılarını son defa sunmak üzere cenaze kortejinin geçtiği alanlara geldi. Kortej geçişinde vatandaşlar alkış tutarak, kortej aracına çiçekler bıraktı.

İngiltere'nin AB'de kalmasında yana kampanya yürüten İşçi Partili Jo Cox, 16 Haziran'da seçim bölgesinde katıldığı bir toplantının ardından aşırı sağcı bir kişi tarafından silah ve bıçakla öldürülmüştü.

Suriye'deki iç savaş ve sığınmacı krizi konusundaki hassasiyetiyle tanınan Cambridge Üniversitesi mezunu Cox, İngiliz parlamentosundaki Suriye'nin Dostları Grubu’nun eş başkanıydı.

Londra'nın ünlü Thames Nehri'nde, tekneden eve dönüştürülen bir "bot ev"de ailesiyle yaşayan Jo Cox, 3 ve 5 yaşlarında bir kız ve bir erkek çocuk annesiydi.

41 yaşındaki kadın milletvekili Cox’un katil zanlısı 52 yaşındaki Thomas Mair adam öldürmek, ağır yaralamak ve silah taşımak suçlarından tutuklu yargılanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler