"İki cenaze yaşamış gibiyim"

"İki cenaze yaşamış gibiyim"

FETÖ'nün darbe girişiminde 27 yaşındaki oğlunu şehit veren İsmail Sapa, oğlunun ölüm haberini boyacılık yaparken öğrendi- Acılı baba, 5 yıllık evli oğlunun şehit oluşunun ardından gelininin de ailesinin yanına döndüğünü belirterek "İki cenaze yaşamış gibi

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde 27 yaşındaki oğlu şehit olan İsmail Sapa, oğlunun ölüm haberini boyacılık yaparken aldığını anlatarak, "Oğlum 5 yıllık evliydi. Bu arada gelinim de gitti. Ona da üzüldüm. Annesi, babası alıp götürdü. İki cenaze yaşamış gibi oldum. Allah kimseye yaşatmasın." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sivil vatandaşlara, devletin kurumlarına bomba yağdıran jetleri durdurabilmek için Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'na koşanlardan biri de 27 yaşındaki, 5 yıllık evli Emrah Sapa'ydı.

Kazan'da prefabrik yapımı işinde çalışan Sapa'nın babası, boya ustası İsmail Sapa ve ev hanımı olan annesi Feride Sapa, oğullarının şehadete yürüdüğü geceyi AA muhabirine anlattı.

15 Temmuz gecesi bir arkadaşının boya işlerini yapmak için Haymana'ya gittiğini söyleyen İsmail Sapa, gece eşinin kendisine telefon açarak, "İsmail neredesin? Ankara yıkıldı." dediğini fakat o süreçte oğullarının bu darbe girişimini durdurmak için sokağa çıktığından haberleri olmadığını dile getirdi.

Haymana'dan vakit geç olduğunu için Ankara'ya dönemediğini aktaran Sapa, "Sabah 8 olmuştu, iş elbisemi değiştirdim tam kahvaltıya oturacaktım ki dünürümden bir telefon geldi. Oğlumun kaza geçirdiğini, Kazan Hastanesinde olduğunu söyledi. Akıncı Üssü'ne gitmiş. O sırada hastaneye gitmeme gerek kalmadı. Tekrar telefon geldi, 'Adli Tıp'a gel.' dediler. O zaman zaten yıkıldım. O akşam oğlumu alıp Ordu'da, memleketimizde defnettik." diye konuştu.

Oğlu ile en son bayramda bir araya geldiklerini söyleyen Sapa, şehit oğlunun dışında iki kız iki de erkek 4 çocuğu bulunduğunu belirterek, gerekirse vatan savunması için onları da seve seve sokağa yollayacağını aktardı.

- "İki cenaze yaşamış gibi oldum"

O gecenin ardından oğlunun yanındaki arkadaşı ile görüştüklerini belirten Sapa, "O gece yanına arkadaşını almış. Arkadaşı 'gitmeyelim' deyince 'Gelmezsen vatan hainisin' demiş bizimkisi. O da dayanamayıp oğlumla beraber gidiyor. Benimkini alnından, yanındaki arkadaşını da ayaklarından vuruyorlar. Arkadaşı şu anda hastanede yatıyor." ifadelerini kullandı.

Oğlunun şehit oluşunun ardından gelininin de ailesinin yanına döndüğünü belirten Sapa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oğlum 5 yıllık evliydi. çocukları yoktu. Oğlumu hep unuttum, bu ara gelinim de gitti. Ona da üzüldüm. Annesi, babası alıp götürdü. İki cenaze yaşamış gibi oldum. Allah kimseye yaşatmasın. Gelinim de benim evladımdı. Annesinin babasının yanında İzmit'e gitti. Millet, vatan sağ olsun. Eğer şunu ben yaşadıysam, iki tane acıyı birden yaşadım ben. İki oğlum var onları da gönderebilirim şu anda. Vatan sağ oldu, millet sağ oldu. Onların, milletin sayesinde biz ayaktayız. Hepsi benim oğlum."

Anne Feride Sapa da 15 Temmuz'dan bir gün önce oğlu ile telefonda konuştuğunu ifade ederek, "Gelinim köye gitmişti. Tek başına olmaması için buraya çağırdım. Buraya gelecekti." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler