İİT'nin "Çalışma Merkezi" Bakü'de olacak

İİT'nin "Çalışma Merkezi" Bakü'de olacak

BAKÜ (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) yeni kurulacak "Çalışma Merkezi"ne Azerbaycan'ın başkenti Bakü evsahipliği yapacakAzerbaycan Çalışma...

BAKÜ (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) yeni kurulacak "Çalışma Merkezi"ne Azerbaycan'ın başkenti Bakü evsahipliği yapacak

Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının ortak açıklamasında, İİT Çalışma Merkezi ofis tüzüğünün 18-19 Ekim'de Özbekistan'da yapılan 43. Dışişleri Bakanları toplantısında onaylandığı belirtildi.

Çalışma Merkezi ofisinin Bakü'de kurulması önerisinin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından yapıldığı ve tüzüğün 10 üye ülke tarafından onaylandıktan sonra yürürlülüğe gireceği kaydedildi.

Merkez, çalışma, işgücü, sosyal savunma ve insan sermayesinin geliştirilmesi yönünde üye ülkelerin çabalarının birleştirilmesi amacıyla faaliyet gösterecek. Merkezde üye ülkelerin ilgili faaliyetleri koordine edilecek; çalışma ortamının iyileştirilmesi, işgücü olanaklarının geliştirilmesi ve güçlü sosyal savunma sisteminin şekillendirilmesi için çalışmalar yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler