İçişleri Bakanı Efkan Ala Bursa'da

İçişleri Bakanı Efkan Ala Bursa'da

Bayram namazını tarihi Ulu Cami'de kılan Ala, Orhangazi Parkı'nda vatandaşların bayramını kutladı- İçişleri Bakanı Ala: - "İnsanlık yeni bir medeniyeti inşa etmelidir. Bu bayramın bu düşünceleri irdeleme fırsatı sunması diliyorum"

BURSA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala bayram namazını Bursa'daki tarihi Ulu Cami'de kıldı.

Ala, Ulu Cami'deki bayram namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın Türkiye'ye ve dünyaya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türk milletinin ve İslam aleminin bayramını kutlayan Ala, şöyle konuştu:

"Bu bayramın bütün insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Dünyada çeşitli ülkelerde ABD’den Almanya’ya, Suudi Arabistan’dan Fransa'ya, Türkiye’ye, Rusya’ya kadar her yerde insanlığın başının belası olan, insanlık düşmanı bir terör söz konusu. Buna karşıda Rabbim’den yardım diliyoruz. Küresel anlamda iş birliği çağrısında bulunuyoruz. Yani öyle bir çağa adım attık ki bir ülkenin menfaatine olan diğer ülkenin de menfaatine oluyor, bir ülkenin zararına olan diğer ülkenin de zararına oluyor. Onun için insanlık yeni bir medeniyeti inşa etmelidir. Bu bayramın bu düşünceleri irdeleme fırsatı sunmasını diliyorum. Bu bayramın yeniden bir düşünme imkanı sunmasını diliyorum. Hepimizin bayramı mübarek olsun. Vatandaşlarımızın çoluk çocukla birlikte nice bayramlara ulaşmalarını diliyorum."

Cami çıkışında cemaate lokum ikram eden Ala, Orhangazi Parkı'na geçerek vatandaşlarla bayramlaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler