Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Şimdi Reform Hareketi liderlerinden Tevfik:- "Hollanda'nın davranışı demokrasiden yüz çevirme ve Türkiye'nin içişlerine müdahaledir"

HARTUM (AA) - Sudan muhalif, "Şimdi Reform" Hareketi, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrını kınadı.

Hareket liderlerinden Usame Tevfik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hollanda'nın davranışı demokrasiden yüz çevirme ve Türkiye'nin içişlerine müdahaledir." diyerek Türkiye'nin yanında yer aldıklarını ifade etti.

Tevfik referandumun, Türkiye'nin iç meselesi olduğunu, Hollanda ile diğer ülkelerin devletlerin politikalarına saygı duyması gerektiğini aktardı.

Hollanda hükümetinin tavrının Avrupa'da yükselen radikal sağcı eğilimlerin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Tevfik, bu hareketin Türklerin şahsında Müslümanlara ve İslam'a yapılmış bir saldırı olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, başkent Hartum'daki Uluslararası Afrika Araştırmaları Merkezi Müdürü Abdullah Zekeriyya, Hollanda'nın diplomatik değerler ve örfü çiğneyen tavrına Türkiye'nin verdiği tepkinin Avrupa'daki radikal sağ için caydırıcı bir unsur oluşturduğunu kaydetti.

Radikal sağın Müslümanlara karşı saldırgan bir tavır almaya başladığını aktaran Zekeriyya, tüm ülkelerin Türkiye'nin aldığı tavrı alması gerektiğini belirtti.

Zekeriyya, "Avrupa devletleri gerçekten demokratik iseler bu krizin çözümü için müdahalede bulunmalılar." ifadesini kullandı.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler