Hindistan Devlet Başkanı Mukherjee, Çin'de

Hindistan Devlet Başkanı Mukherjee, Çin'de

Hindistan Devlet Başkanı Mukherjee, Çin Devlet Başkanı Şi ile görüştü

PEKİN (AA) - Hindistan Devlet Başkanı Pranab Mukherjee, Çin Devlet Başkanı Şi ile görüştü.

Başkent Pekin'de Tiananmen Meydanı'ndaki Büyük Halk Salonu'nda Mukherjee, Şi tarafından resmi törenle karşılandı. Mukherjee ve Şi, iki ülkenin marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı.Tören sonrası heyetler arası gerçekleşen görüşmede, taraflar, ikili ilişkiler ve bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulundu.

Taraflar, karşılıklı işbirliği ve ortak kazanç noktasında görüş birliğine varırken, demiryolu, endüstri, yeni enerji, yatırım, ticaret, turizm gibi alanlarda işbirliğini artırma sözü verdi.

Çin ve Hindistan arasındaki sınır anlaşmazlığı konusu da görüşmenin gündeminde yer alırken, taraflar, bu konuda barışçıl görüşmelerinin sürdürülmesi üzerine yoğunlaştı.

Öte yandan, Mukherjee'nin Şi olan görüşmesinde taraflar arasında herhangi bir resmi imza töreni gerçekleşmedi.

Görüşmede Mukherjee, ikili ilişkilerinin stratejik önem kazandığını belirterek, Çin ve Hindistan'ın ortak noktaya gelmesinin sadece iki ülke halkı değil tüm insanlık için kalkınma refah ve barış oluşturabileceğine vurgu yaptı.

Çin ziyaretinin, iki ülke ve halkının dostluğunun teyidi olduğuna dikkat çeken Mukherjee, bu ziyaretin halkı desteği ve ilişkilerin anlayışını artıracağına şüphesinin olmadığına değindi.

Mukherjee, Şi ile görüşmesinden önce Çin Başbakanı Li Kıçiang ve Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Cang Dıciang ile de bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler