Hemşirenin otobüste darbedilmesi

Hemşirenin otobüste darbedilmesi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: "Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir"- "Kadınların toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel, bizim mücadele alanımız olacaktır"

İZMİR (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İstanbul Çekmeköy'de, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'nin darbedilmesine ilişkin "Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir." dedi.

Köse, İzmir'de partisinin kadın kolları üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında Ayşegül Terzi’ye yapılan, sözlü ve fiziksel saldırıyı kınadıklarını söyledi.

CHP'li kadınlar olarak, laiklik, çağdaşlık, demokrasinin vazgeçilmez değerleri olduğunu vurgulayan Köse, "Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak, kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel, bizim mücadele alanımız olacaktır." diye konuştu.

Köse, hemşire Terzi'ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir. Adalet önünde, hak arama yolunda yalnız değilsin Ayşegül. Biz kadın erkek eşitliğinin, laik, çağdaş ve demokratik bir toplumun en temel belirleyici unsuru olduğuna inanmaya ve mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Genel başkanımız, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi; kadın gülerse, toplum güler."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler