Hasta çocukları sevindirdiler

Hasta çocukları sevindirdiler

Öğrenciler, “Bir Destek Bin Mutluluk Projesi” ile Çocukları Sevindirdi

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri “Bir Destek Bin Mutluluk Projesi” kapsamında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları polikliniğinde yer alan pediatri oyun odasının tefrişatını yaptı. Pediatri oyun odasının açılışını Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Yaşar Şen, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Birol Özkalp, Başhekim Yardımcıları Prof.Dr. Şansal Gedik ile Yrd.Doç.Dr. Bilge Burçak Annagür, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran, öğretim üyeleri ve öğrenciler birlikte gerçekleştirdi.

Pediatri Oyun Odası Hizmete Girdi

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Yaşar Şen, “Hasta çocuklarımız tedavi sırasında hastane ortamından sıkılabiliyor. Hastane okulumuz ve kreşimizden serviste tedavi gören çocuklarımız faydalanıyor. Burada çocuklarımız hem eğitimlerine devam ediyor hem de hoşça vakit geçiriyorlar. Çocuk polikliniğimizde ise, bu tür oyun alanına ihtiyaç vardı. Bu duyarlı öğrencilerimiz pediatri oyun odasının teşrifatını yaptırdı ve odayı oyuncaklarla doldurdu. Bu güzel sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek için emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Projeye Herkes Katkı Sağladı

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Birol Özkalp, “Öğrencilerimiz kendi aralarında bu güzel projeyi hayata geçirdiler. Kermes düzenleyip, hayırseverlerle görüştüler. Güzel Sanatlar Fakültemizin değerli akademisyeni Doç.Dr. İlham Enveroğlu hocamız, oyun odasının duvarlarını tablolarla süsledi. Yine yüksekokulumuzdaki öğretim görevlimiz Nilüfer Gürsel hocamız da ihtiyaç oldukça çocuklara oyuncak alacak. Bugün bu projenin bir kısmını gerçekleştirdik. Bundan sonra da ihtiyaç duyuldukça hastanemize destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü son sınıf öğrencisi Meltem Ünal, “Bir Destek Bin Mutluluk Projesi’ni  başarıyla hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Bir Oyuncak Bir Tebessüm Demek

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran ise, çocukların kendilerini hastanede değil de oyun parkında hissetmeleri için oyun alanlarını çoğaltmak gerektiğini belirtti. Pediatri oyun odasında eğlenen çocukların oyuncakları bırakmak istemediklerini belirten Prof. Dr. Oran, klinikte her zaman oyuncağa ihtiyaçları olduklarını, bu konuda hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi. Katılımcılar daha sonra pediatri oyun odasını gezdiler ve çocuklarla sohbet ettiler