Harekat başladı SEFERBERLİK EMRİ İLE 'HAZIR OLUN' DENİLDİ

Harekat başladı SEFERBERLİK EMRİ İLE 'HAZIR OLUN' DENİLDİ

Türkiye Barış Pınarı Harekatı'nı başlatırken bir taraftan da vatandaşlara seferberlik emri yazısı da göndererek 'hazır olun' dedi.

Fırat'ın doğusuna yapılan askeri operasyona verdiği isim olarak dikkat çeken Barış Pınarı Harekatı'nda çıkarma yapılacak ilk bölgelerin, Tel Abyad, Resulayn ve Ayn el Arap (Kobani) olması bekleniyor. Günler önceden yapılan hazırlıklarla birlikte TSK da vatandaşlara seferberlik görev emri ile birlikte 'hazır olun' dedi. Konya'da kendisine seferberlik emri ulaşan vatandaşlar ise vatanımıza canımız feda olsun yorumu yaptı.

 

Seferberlik emrinin kendisine ulaştığı belirterek Memleket'e değerlendirmeler yapan Konyalı vatandaş Hasan İpek, her zaman hazırız dedi. Vatan için canımız feda olsun diyen İpek, 'Bir kez askerliğimizi yaptık, vatanımız, namusumuz için her zaman askerliğini yaparak bedel ödemeye hazırız' diye konuştu.

b78fd02a-2edc-45e2-a52c-d0738fa60e3d.jpg

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Sefer Görev Emri, daha önceden askerlik görevini tamamlayan bireylerin, milli seferberlik gibi durumlarda yeniden askerlik görevine çağırılması anlamına gelmektedir. Sefer Görev Emri ile ilgili tüm duyurular Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.

SEFERBERLİK HANGİ HALLERDE UYGULANIR?

a) Genel seferberlik: Bütün yurt düzeyinde uygulanır.

b) Kısmi (Bölgesel) seferberlik: Yurdun herhangi bir bölgesinde uygulanır. 2. Kapsam bakımından:

a) Milli seferberlik: Silahlı Kuvvetler dışında kalan bütün kamu ve özel kuruluşlar ile yurttaşları kapsar.

b) Silahlı Kuvvetler seferberliği: Silahlı Kuvvetlerin barış durumundan sefer durumuna geçirilmesidir.

Servet R. Çolak-Memleket