"HalkKart" 50 bin aileye ulaştı

"HalkKart" 50 bin aileye ulaştı

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar: - "Hastaneden markete, eğitimden akaryakıta, kırtasiyeden kuaföre, kuyumcudan otele kadar birçok alanda vatandaşlara indirim avantajı sağlayan 'Yenimahalle HalkKart' projemizle 50 bin aileye ulaştık"

ANKARA (AA) - KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Hastaneden markete, eğitimden akaryakıta, kırtasiyeden kuaföre, kuyumcudan otele kadar birçok alanda vatandaşlara indirim avantajı sağlayan 'Yenimahalle HalkKart' projemizle 50 bin aileye ulaştık." dedi.

Yaşar, AA muhabirine, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla geliştirdikleri "HalkKart" hakkında bilgi verdi.

İlçede, hemşehrilik bilincini yaşatmayı ve Yenimahalle'de yaşamanın ayrıcalığını vatandaşlara hissettirmeyi amaçladıklarını kaydeden Yaşar, proje kapsamında şimdiye kadar 510 firma ile anlaştıklarını ve yüzde 57'ye varan indirimler sağladıklarını aktardı.

Yaşar, HalKart'ın başladığı ilk günden itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü belirterek, projeyle hem Yenimahalle halkının ekonomisine katkıda bulunduklarına hem de esnafa yarar sağladıklarına vurgu yaptı.

"Hastaneden markete, eğitimden akaryakıta, kırtasiyeden kuaföre, kuyumcudan otele kadar birçok alanda vatandaşlara indirim avantajı sağlayan 'Yenimahalle HalkKart' projemizle 50 bin aileye ulaştık." diyen Yaşar, kart sahibi vatandaşların indirimli olarak alışveriş yapabilecekleri kurumları belediyenin internet sitesi üzerinden duyurduklarını da ifade etti.

- "Yenimahalle'nin kazanması için mücadele veriyoruz"

Yenimahalle dışında Ankara'nın birçok ilçesinde geçerli olan HalkKart'ın hem üreticilerin hem de tüketicilerin yararına olduğuna dikkati çeken Yaşar, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bizim amacımız Yenimahalle'de hizmet veren kurumlar ile vatandaşlar arasında ekonomik bir döngü yaratmak ve Yenimahalle'nin ekonomisini canlandırmaktı ancak diğer ilçelerimizde faaliyet gösteren kurumlardan da vatandaşlarımıza indirim sağlamak için talepler oldu. Bu yüzden Yenimahalle dışındaki ilçelerimizde bulunan birçok kurumla da anlaştık. Bizim belediye olarak hiçbir beklentimiz yok. Sadece Yenimahalle'nin kazanması için mücadele veriyoruz."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler