Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Adıyaman'da yaşayan Suriyeliler, Halep'te yerleşim yerlerini hedef alan saldırıları protesto etti

ADIYAMAN (AA) - Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar, Adıyaman'da yaşayan Suriyeliler tarafından protesto edildi.

Demokrasi Parkı'nın önünde toplanan kalabalık grup, ellerinde Türk ve Suriye bayraklarıyla, Halep'te yerleşim yerlerini hedef alan hava saldırılarında ölen bebeklerle mazlum halkı andı.

Halep'teki katliama sessiz kalan batı ülkelerini eleştirilen gruptakiler, "Halep yanıyor, çocuklar ölüyor, hür dünya nerede" sloganları attı.

Ellerinde Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça "Halep yıkılıyor", "Hür dünya nerede?", "Teşekkürler Türkiye", yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, saldırılarda yaşamını yitirenler için dua da etti.

Suriye Yenilik Eğitim Kültür Derneği Başkanı Amr Alnmr, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır zalimlerin, başta Halep olmak üzere Afganistan, Filistin, Suriye ve Irak'ta Müslümanlara saldırıp kadınları ve çocukları acımasızca katlettiğini söyledi.

Bugün Halep'te tarihin görülebileceği en acımasız ve vahşi katliamlarında birinin yaşandığını vurgulayan Alnmr, şunları kaydetti:

"Zalim emperyalist Rusya, İran hiçbir hukuk gözetmeden işlenen bu zulümlerin failleridir. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ise yaşananlar karşısında üç maymunu oynuyor. Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil insan en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş durumda ve ölümle karşı karşıya bırakılmıştır. Akan kan ve gözyaşını durdurmak için mücadele etmek hepimizin görevidir. Bu yaşanan zulme duyarsız kalmamalıyız. Ümmet olmanın gereğini yapmalıyız. Kardeşlerimizi yardımsız bırakmamalıyız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler