Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Kilis’te yaşayan Suriyeliler, Halep'te yerleşim yerlerini hedef alan saldırıları protesto etti

KİLİS (AA) - Suriye'nin Halep kentinde, sivillere yönelik saldırılar, Kilis'te yaşayan Suriyeliler tarafından protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Suriye'nin Halep kentinde yerleşim yerlerini hedef alan hava saldırılarında ölen bebeklerle mazlum halkı andı.

Halep'teki katliama sessiz kalan batı ülkelerini eleştirilen, ellerinde Türk ve Suriye bayrakları bulunan gruptakiler, "Katil Esed" ve "Katil Rusya" şeklinde slogan attı.

Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça "Halep yıkılıyor", "Halep'te insanlık ölüyor" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, saldırılarda yaşamını yitirenler için dua da etti.

Fatih Sultan Mehmet Derneği Koordinatörü Abdulghani Alshawakh, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep'te her gün masum insanların, çocukların ve bebeklerin öldüğünü söyledi.

Suriye yönetiminin masum halkı katlettiğini belirten Alshawakh, "Bazı ülkeler bu katil yönetime destek vererek insanlık suçuna ortak oluyor. Ülkemizde katliam var. İnsanlık adına acilen bu saldırılara 'Dur' denilmesini bekliyoruz. Çocuklarımız orada bombardıman altında büyüyor. İnsanlarımız çok zor durumda. Dille ifade edemeyeceğimiz kötülükler yapılıyor insanlara. Türkiye her zaman bizlere yardımcı oldu. Allah razı olsun sizlerden. Bu katliam bitsin artık." diye konuştu.

Gruptakilerden Nazik Kurdi de Türkiye hariç bütün ülkelerin Suriye'deki katliama sessiz kaldığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyelilere her zaman destek verdiğini kaydetti.

Necla el-Şeyh de Halep'te yaşananlara karşı artık herkesin "Dur" demesi gerektiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler