Hadim MYO'da mezuniyet  heyecanı

Hadim MYO'da mezuniyet heyecanı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hadim Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni gerçekleştirildi

 

Hadim Meslek Yüksekokulu kampüsünde düzenlenen törende konuşan Yüksekokul Müdürü Ertuğrul Karataş, “Buraya geldiğinizde bir mesleğiniz yoktu ama şuan hepiniz Tekniker ünvanı ile bir meslek sahibi olarak buradan ayrılıyorsunuz. Hadim Meslek Yüksekokulunda okumanın farkındalığını yaşayacağınıza inanıyorum.”

Okula yeni bir bölümün daha açılacağı müjdesini veren Karataş, şunları kaydetti:

"Şu an itibariyle Harita ve Kadastro Normal Öğretim, Harita ve Kadastro İkinci Öğretim, Makine Resim ve Konstrüksiyon ve Dış Ticaret programlarında toplam 516 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmekteyiz. Buna ilaveten YÖK’ün de onayıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında bankacılık ve sigortacılık normal öğretim ve ikinci öğretim programlarına toplamda 120 öğrenci alımı daha gerçekleştireceğiz.

2015 yılında Hemen kampüs sahamızın bitişiğinde 150 kız ve 150 erkek olmak üzere toplam 300 kişilik kredi yurtlar kurumunun yurdu açılmış, Ayrıca ilçe merkezinde özel pansiyonlar ve konutlarda bulunmaktadır. Dolayısıyla şu an itibariyle öğrencilerimizin barınma problemi yoktur. 2008 yılından bu yana meslek yüksekokulumuz TSE- İSO-9001:2000 kalite belgesine sahiptir. Meslek hayatlarında İşçi ile Mühendis arasındaki ara eleman görevini yapacak öğrencilerimize Teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitime de ağırlık vermekteyiz. Öğrencilerimizin bilgi birikimini artırmak için Sertifika programları, konferanslar ve seminerler düzenlemekteyiz. Öğrencilerimize eğitim süresi boyunca sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de destek olmaktayız."

Konuşmaların ardından mezuniyet törenine katılan protokol üyeleri öğrencilere temsili diplomalarını verdi.

Öğrenciler ise keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini aileleriyle birlikte yaşadı.

Törenin sonunda, davetlilere geleneksel mezuniyet pilavı ikram edildi.Haber Merkezi