"Güven Kantini"nin kasası açık vermiyor

"Güven Kantini"nin kasası açık vermiyor

Eskişehir'de dürüstlüğü ve güveni aşılamak için 3 ay önce bir lisede başlatılan "Güven Kantini" uygulamasıyla öğrenciler işletmecisi bulunmayan kantinden istedikleri ürünü alıp parasını kasaya bırakıyor- Kantin işletmecisi Yüksel: - "3 aydır işletmenin tü

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de bir kız imam hatip lisesinde 3 ay önce başlatılan ve öğrencilerin işletmecisi bulunmayan kantinden istedikleri ürünü aldığı, tostlarını bile kendileri yapıp parasını bıraktığı "Güven Kantini"nin kasası açık vermiyor.

Dürüstlüğü ve güveni aşılamak için başlatılan projede, kantine gelen öğrenciler, satın almak istedikleri ürünün parasını kasaya bırakıyor, gereken durumlarda da para üstünü kasadan kendisi alıyor.

Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeynep Kezban Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun 6 ay önce eğitim öğretime başladığını anımsattı.

Okuldaki öğrencilerin disiplin ve performanslarıyla ön planda olduğunu belirten Karakaş, kantin işletmecisiyle görüşerek ''Güven Kantini'' projesini başlatma kararı aldıklarını bildirdi.

Karakaş, kantinde sorumlunun bulunmadığını ve öğrencilerin alışverişi kendilerinin yaptığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Unuttuğumuz değerleri hatırlatma adına bu proje bizim için çok önemli. Kardeşin kardeşe güvenmediği bir dünyada kantincimiz işletmesini öğrencilerimize emanet etti. Bu oldukça önemli. Projenin ulaşması gereken yerlere ulaştığını düşünüyoruz. Çocuklar alışverişi kendileri yapıyor. En güzeli de projenin başından beri kasa hiç açık vermedi. Kantincimiz de ara sıra öğrencilere bu dürüstlüklerinden dolayı çeşitli hediyeler veriyor."

- "Güzel ahlakın yayılması için çocuklara güvenmek gerekiyor"

Böyle pırıl pırıl öğrencilere müdürlük yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Karakaş, "Öğrencilerimizin güven duygusunu geliştirmek için bu sosyal bir projedir. Bu projelerin artması gerektiğine inanıyorum. Bu geleneği oluşturmak istiyoruz. Okul öğrencilerinin kaldığı pansiyonda da aynı uygulamayı yapıyoruz. Çocuklara güveni hissettirdiğiniz zaman sizi yanıltmayacaklarını gösteriyorlar. Bu projenin yayılmasını istiyorum. Hani biz 'güzel ahlak' diyoruz ya güzel ahlakın yayılması için çocuklara güvenmek gerekiyor." sözlerine yer verdi.

- ''Kasa açık vermiyor''

Kantin işletmecisi Raşit Yüksel ise okul müdürü Karakaş'ın önerisiyle uygulamayı başlattıklarını söyledi.

Öğrencilerden memnun olduğunu anlatan Yüksel, "Ben eleman çalıştırırken kantinin belli bir cirosu vardı. Şimdi çocuklar kendisi alışveriş yaparken cironun yükseldiğini gördüm. Benim şu an elemanım öğrenciler oldu. 3 aydır işletmenin tüm sorumluluğunu öğrencilere bıraktık, hiç açık vermediler hatta kar oranım arttı diyebilirim. Öğrenciler pırlanta gibi güvenimizi sarsmadı." diye konuştu.

- "Tostu bile kendimiz yapıyoruz"

Öğrencilerden Zeynep Yumuşakdemir, kantinde gün boyu görevlinin bulunmadığını belirterek, "Alışverişi kendimiz yapıp parayı da kasaya bırakıyoruz. Sadece normal alışveriş değil, biz burada tostu bile kendimiz yapıyoruz." dedi.

Beyzanur Bayraktar da okul müdürü ve kantin işletmecisi öncülüğünde böyle bir proje başlatılmasının kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

"Güven Kantini"nin kasası açık vermiyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler