Güneydoğu'nun ihracatı artıyor

Güneydoğu'nun ihracatı artıyor

GAİB, ocak-şubat aylarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9 artışla 1 milyar 329 milyon 588 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), ocak-şubat aylarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9 artışla 1 milyar 329 milyon 588 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölge ihracatındaki artışın sürdüğünü belirtti.

Şubatta 707 milyon 584 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini aktaran Çıkmaz, ocak-şubat aylarındaki ihracatın da 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 5,9 artarak 1 milyar 329 milyon 588 bin dolara ulaştığını bildirdi.

Çıkmaz, en fazla Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 49,2 payla ilk sırada yer alıyor. AB ülkeleri yüzde 20,9 payla ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 10,8 payla üçüncü sırada bulunuyor. Toplam 170 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup, bu ülkelerden Irak, ABD, Suriye, İtalya, Suudi Arabistan, İran, Almanya, İngiltere, Belçika ve Hollanda bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir."

Çıkmaz, bölgeden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünlerin halı, kumaşlar, iplikler, değirmencilik ürünleri, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, bitkisel yağlar, diğer gıda müstahzarları ve demir çelik mamulleri ile dış giyim ürünleri olduğunu kaydetti.

Gaziantep'ten ise ocak-şubat aylarında yüzde 5,7'lik artışla 1 milyar 64 milyon 83 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Çıkmaz, bölgenin lokomotifi konumundaki kentin, en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :