Güney Afrika'da Peres'i yakalama çağrısı

Güney Afrika'da Peres'i yakalama çağrısı

MLA Başkanı Tayoub:- "Emniyet yetkilileri ve Savcılığa, insanlığa karşı işlediği savaş suçlarından dolayı Peres'in yakalanması için resmi talep ve şikayetlerimizi bildirdik"

JOHANNESBURG (AA)- Güney Afrikalı Müslüman Avukatlar Derneği (MLA), haftasonu Güney Afrika’ya gelmesi beklenen İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in yakalanması için yetkilere başvurduklarını açıkladı.

AA Muhabirine konuşan MLA Başkanı Yousha Tayoub, "Emniyet yetkililerine ve Savcılığa, insanlığa karşı işlediği savaş suçlarından dolayı Peres'in yakalanması için resmi talep ve şikayetlerimizi bildirdik" dedi.

Johannesburg'daki bir bağış etkiliğine davet edilen Peres'in, insan haklarını ihlal ettiğini ifade eden Tayoub, Peres'in uzun zaman boyunca savaş suçu işlediğini de söyledi.

- Peres'in davtetı Apartheid dönemi kurbanlarına saygısızlıktır"

Güney Afrika sivil toplum kuruluşlarından Media Review Network (MRN) yöneticilerinden Iqbal Jassat ise Peres'in davet edilmesini endişe verici bulduklarını, "Bu davet Apartheid dönemi kurbanlarına karşı saygısızca bir tutum" olduğunu belirtti.

Peres'in yakalanması çağrısında bulunan MRN tarafından yapılan yazılı açıklamada ise "Peres'in, Cezayir savaşında Fransa'nın yanında yer aldığını, 1970'lerde İsrail'in Batı Şeria'daki illegal yerleşim projesinin de mimarı olduğu" ifadelerine yer verildi.

MRN araştırmacılarından İbrahim Vawda ise "Bu davada pek çok politik tarafın rol oynayacağını biliyoruz ancak yetkililere Şimon Peres'in yakalanması için yeterli delili verdiğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler