Güney Afrika muhalefet partisi lideri Malema:

Güney Afrika muhalefet partisi lideri Malema:

"Güney Afrika, İngiltere Kraliçesi’nin kontrolünde"- "Afrika bize aittir, her şeyi ile geri istiyoruz. Denizlerimizden aldıkları balıkları da karadan aldıkları ağaçları da"


JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika parlamentosunun üçüncü muhalefet partisi Ekonomik Özgürlük Savaşcıları (EFF) lideri Julius Malema, “Güney Afrika, İngiltere Kraliçesi’nin kontrolünde.” dedi.

Muhalefet lideri Malema, ülkedeki Avrupa kökenli vatandaşları tehdit ettiği gerekçesiyle ifade verdiği mahkeme çıkışında toplanan parti destekçilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Afrika bize aittir, her şeyi ile geri istiyoruz. Denizlerimizden aldıkları balıkları da karadan aldıkları ağaçları da.” ifadelerini kullandı.

Malema, Avrupa ülkelerine seslenerek, ‘’Biz her şeyin topraklarımıza geri dönmesini istiyoruz: Minerallerimizi, altınlarımızı, elmaslarımızı, kömürlerimizi, platinlerimizi bize ait olan her şeyi geri istiyoruz.’’ diye konuştu.

Julius Malema’nın duruşması 7 Aralık tarihine ertelendi.

Malema, ülkedeki arazilerin Afrikalıların olması gerektiğini vurgulayan Malema, "Biz, ülkemizdeki Avrupalıların katledilmesi çağrısında bulunmuyoruz ama şimdilik." dedi.

Güney Afrika’da arazilerin el değiştirme konusu ülke için önemli ve hassas bir konu olarak görülüyor.

Aparteid döneminin bitmesinin ardından 22 yıl geçmesine rağmen ülkenin en verimli toprakları yalnızca birkaç bin Avrupa kökenli çiftçinin elinde bulunuyor.

Malema’nın partisi EFF, şu anda iktidar parti olan Afrika Ulusal Partisi’nden (ANC) 2013 yılında ayrılmıştı. Malema, 2008-2012 yılları arasında ANC'nin gençlik kolları başkanlığını yapmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler