"Gümüşhane'nin Safranbolu'su" turizme kazandırılacak

"Gümüşhane'nin Safranbolu'su" turizme kazandırılacak

Vali Memiş: "Süleymaniye Mahallesi'ni adeta Safranbolu ve Beypazarı yapma hayalimiz var. Oraları taklit etmeden, buranın özgün mimarisiyle hareket etmeye çalışıyoruz"- "Gümüşhane'nin turizm geleceğini Süleymaniye Mahallesi karşılayacak"

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, tarihi Süleymaniye Mahallesi'ni adeta Safranbolu ve Beypazarı yapma hayalleri olduğunu belirterek, "Oraları taklit etmeden, buranın özgün mimarisiyle hareket etmeye çalışıyoruz." dedi.

Memiş, beraberindeki Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyfi Başkan ve kurul üyeleri ile "Koruma Amaçlı İmar Planı" çerçevesinde yol, bakım onarım ve turizme kazandırma çalışmaları devam eden Süleymaniye Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Tarihi mahallenin turizme kazandırılması için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Memiş, mahallenin ayrı bir enerjiye sahip olduğunu vurguladı.

Memiş, tarihi mahalledeki yol yapım çalışmalarının bayram sonrası tamamlanmasının planlandığını aktararak, "Anadolu coğrafyası, hoşgörü ve medeniyetlerin harman olduğu yerdir. Bunun en somut örneklerinden biri de bize göre Süleymaniye Mahallesi. Gümüşhane'nin turizm geleceğini Süleymaniye Mahallesi karşılayacak." diye konuştu.

Bugün Mardin, Hatay neyse Süleymaniye Mahallesi'nin de öyle olduğuna dikkati çeken Memiş, "Bununla gurur duyuyoruz. Süleymaniye Mahallesi'ni adeta Safranbolu ve Beypazarı yapma hayalimiz var. Oraları taklit etmeden, buranın özgün mimarisiyle hareket etmeye çalışıyoruz." dedi.

Memiş, kurul üyelerinin yol göstericiliği ile çalışmaların titizlikle sürdürüldüğüne işaret ederek, yerli ve yabancı turistleri de tarihi mahallede ağırlamak istediklerini sözlerine ekledi.

- "Süleymaniye, turizm destinasyonu olarak çok önemli bir nokta olabilir"

Kurul Başkanı Seyfi Başkan ise tarihi mahalleyi zaman zaman ziyaret ederek, valilik ve belediyenin yürüttüğü çalışmaları yakından izlediklerini söyledi.

Tarihi mahallenin turizme kazandırılması adına katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Başkan, Koruma Amaçlı İmar Planı tamamlandığında yapılan bütün çalışmaların daha görünür olacağını ifade etti.

Başkan, buranın bir cazibe merkezi olabileceğini aktararak, şöyle devam etti:

"Profesyonel turizm organizasyonlarıyla turistler buraya çekilebilir. Süleymaniye Mahallesi, imparatorluk bakiyesinin yaşadığı bir bölge. Dolayısıyla burası turizm destinasyonu olarak çok önemli bir nokta olabilir. Bütün varlıkları değerlendirmek lazım."

Süleymaniye Mahallesi için hem mülki idare hem de belediyenin çaba gösterdiğini dile getiren Başkan, kurul üyeleri olarak bu çabayı her zaman desteklediklerini kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :