Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Ahiliği ülkemizde ve dünyada daha iyi tanınır ve bilinir hale getirmeyi, canlandırmayı, tarihi, sosyal ve hukuki sorumluluğumuz olarak görüyoruz."

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ahiliğin daha fazla tanınması ve canlandırılmasını tarihi, sosyal ve hukuki sorumlulukları olarak gördüklerini ifade etti.

Tüfenkci, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ahiliğin kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri barındıran eşsiz bir kültür ve "medeniyet hazinesi" olduğunu belirtti.

Belirli kurallar çerçevesinde Ahiliğin üretimden tüketime tüm aşamaları düzenleyen bir sistem olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak, Ahiliği ülkemizde ve dünyada daha iyi tanınır ve bilinir hale getirmeyi, canlandırmayı, tarihi, sosyal ve hukuki sorumluluğumuz olarak görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Tüfenkci, Ahiliğin Anadolu'nun ekonomik ve kültürel hayatında önemli bir yer tuttuğuna değinerek, kadınların da Ahilik teşkilatı içinde aktif yer aldığını anımsattı.

Ahiliğin dürüstlük, sevgi, dostluk, yardımlaşma, hoşgörü, bilgi ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediğini ifade eden Tüfenkci, Ahiliğin ayrıca işçinin, üretenin, helal kazancın ve dürüst yönetimin de simgesi haline geldiğini kaydetti.

"Türkiye ekonomisinin temel taşı olan esnaf ve sanatkarlarımız, bu mirası devam ettirmekte ve gelecek nesillere aktarmaktadır" değerlendirmesinde bulunan Tüfenkci, Ahilik felsefesi ve kültürü ile yetişen esnaf ve tüccarın, hükümet desteğiyle kullandırılan krediler vasıtasıyla desteklendiğini anımsattı.

Bakan Tüfenkci, mevcut sorunların başlıca çözüm yollarından birinin Ahilik olduğunu belirterek, "Bu değerlerin ülkemizde ve dünyada daha fazla tanınmasını sağlamak üzere, Bakanlığımız koordinasyonunda bu yıl 29'uncusunu kutlayacağımız Ahilik Haftası'nın ülkemize ve tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Başta Ahi Evran-ı Veli olmak üzere, tüm ahilerimizi ve ustalarımızı rahmet ve şükranla anıyor, bu yola emeği geçen herkese, özellikle esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler