Gül Gençlik Derneği Çalışmalarına Devam Ediyor

Gül Gençlik Derneği Çalışmalarına Devam Ediyor

Gül Gençlik Derneği Sorumlu Müdürü Zeki Yiğit ve Kurucu Başkan Yakup Özkurt’la yaptığımız görüşmede yeni ve farklı projelerle gençlere yönelik hizmetlerinin devam ettiğini söyledi.

Yiğit, Konya’nın sosyalleşme bakımından sıkıntılı fakat gençlere yönelik çalışmalarını devam edeceğini dile getirdi.

Dernek olarak ne zaman kuruldunuz ve ne gibi çalışmalarınız oldu?

2011’de kuruluş dönemi başladı. Aktif olarak devam etmekteyiz. Bunun için belli çalışmalarla bu gençleri kurtarma adına faaliyetlerimiz var. Dernekte eğitim veriyoruz bu madde bağımlılarına hem tıbbi tedavi hem sosyalleşme ve psikolojik tedavi uyguluyoruz. Bu anlamda burada kurslar açıyoruz. Gezi turları düzenliyoruz spora teşvik programlar düzenliyoruz. Sohbet programları düzenliyoruz bu yönde çok gönüllü arkadaşlarımız var. Bunlarla çalışıyoruz. Farklı projeler yürütüyoruz. Madde bağımlısı arkadaşlara gençlere nasıl davranılabilir, bununla alakalı çalışmalar yapıyoruz. Kızlarla alakalı farklı projeler gerçekleştireceğiz. Çünkü madde kullanan kızların risk boyutları daha fazla oluyor.

Konya’nın sosyal yapısı nasıldır?

Konya sosyalleşmeye geri planda bakıyor. Konya sosyalleşme bakımından sıkıntılı, sıkıntılı olduğu için biz burada çocuklara ne verebiliriz ne kazandırabiliriz bunu yapmaya çalışıyoruz. Öncelikle madde bağımlıları çocuklara özel proje yürütüyoruz burada Yakup Bey ve diğer arkadaşlarla birlikte bu çalışmalar üzerinde yoğun çalışıyoruz. Halende aktif olarak devam ediyoruz. 2011’den bu yana çalışmalarımız devam etmekte. Gençliğin madde bağımlısı olması hepimiz için büyük bir yara. Konya’ya baktığımız zaman çok madde bağımlısı insan görüyoruz. Bunu önlemek adına çalışmalar yapıyoruz.

Peki, bu çalışmalar doğrultusunda Konya’da madde bağımlısı olan gençler azaldı mı?

Tabi biz buraya gelen gençler üzerinde belli anketler düzenliyoruz. Madde bağımlısı kullanan gençlerde belli ilerleme görülüyor. Çünkü manevi derneğimiz var sıcak bir iletişim sağlıyoruz. Ne kadar sevgi verebiliyorsak karşılığını alabiliyoruz. Önemli olan o çocuklara kucak açmak dışlamamak toplum bunları madde kullandığı için tehlikeli görüyor onlar sevgiye yoksul kalmış biz onlara ne kadar sevgi ile bağlı kalırsak o kadar ilerleme gösteriyoruz.

Sadece Konya’ya yönelik mi çalışmanız var diğer şehirde de gençler için böyle bir uygulama yapıyor musunuz? Merkezi Konya olan bir dernek mi?

Hedefimiz herkese yönelik olmak fakat yeniyiz şu anda çalışmamız Konya içinde. Merkezi Konya fakat biz diğer yerler de de şube açmayı düşünüyoruz. Bu düşünceyle diğer yerlerdeki insanlara yönelik te hizmet etmek amacımız. Böyle bir çalışma yapmayı düşünüyoruz.

Aile ve sosyal politikalar bakanlığıyla ve STK ’larla ortak çalışmanız var mı?

Konuyla ilgili herhangi bir görüşmemiz olmadı biz bu konuyla ilgili farklı projeler düşünüyoruz. Şu anda bir şey yok ama ilerde bu konu üzerinde çalışmalar başlatıyoruz. Konuyla ilgili proje danışmanımız yakında bu konuyla ilgili bir şeyler yapılacak.

Bu dernek kişisel çabalarla kurulmuş bir dernek mi?

Evet bu dernek kişisel çabalarla kurulmuş bir dernek. Fakat yavaş yavaş daha kurumsal bir duruma dönüşüyoruz. Biz bu işe gönül verdik yeter ki hizmet edelim. Gönüllü arkadaşlarla daha da gelişme göstereceğiz.

Bu derneği destekleyenler kimler?

Büyükşehir belediyesi başkanı Tahir Akyürek bu derneğin destekçisi her zaman arkamızda olduğunu söyledi. Tahir akyürek’in de ilk ziyaret ettiği dernek bu. Bu yönde onun da desteğiyle daha iyi şekilde gençlere yönelik hizmete devam ediyoruz. Maddi ve manevi Tahir Akyürek arkamızda.

Derneğinizin yönetiminde kimler var?

Kurucu Başkan Yakup Özkurt, Onursal Başkan Prof. Dr. Recai Gürbüz, Başkan Dr. Özgür Öz, Basın Sorumlusu Yusuf Koç, Proje Danışmanı Doç. Dr. Abdullah Karaman, Kadınkolu Başkanı Fatma Fakmak, Yönetim Üyesi Mehmet Kılıç, Bayram Özkurt üye iş adamı.