Gölbaşı'nda tarla günü etkinliği

Gölbaşı'nda tarla günü etkinliği

ANKARA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsünce Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde tarla günü etkinliği...

ANKARA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsünce Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde tarla günü etkinliği düzenledi.

Kurumun araştırma ve uygulama çiftliğinde "2016 Uluslararası Bakliyat Yılı" dolayısıyla tertiplenen programda konuşan Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Mevlüt Şahin, dünya nüfusunun 7 milyar olduğunu ve bunun 2050'de 9 milyara ulaşacağını söyledi.

Türkiye nüfusunun da 2050 yılında 100 milyonu aşacağının tahmin edildiğini kaydeden Şahin, "Halen 1,1 olan dünyadaki tarım ürünlerin yıllık artışı 1,7'ye ulaşmazsa önemli açlık problemleriyle karşılaşılması kaçınılmazdır. Artık ekilen alanların arttırılması söz konusu değil. Aksine ekim alanları azalmaktadır. Üretimi arttırmanın tek yolu verimliliği artırmaktır." dedi.

Şahin, Türkiye'nin tarımsal üretimde dünyada 7. sırada olduğunu belirterek, "Türkiye, son 10 yılda Avrupa'da üçüncüyken birinci olmuş, dünyadaysa 10'unculuktan 7'nciliğe yükselmiştir. Türkiye ve Pakistan'ın girişimleriyle 2016 yılının 'Uluslararası Bakliyat Yılı' olarak ilan edilmesi, Türkiye'nin tarımsal konularda belirli bir konuma geldiğinin göstergesidir." diye konuştu.

Güven de Ankara Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma konusunda yaptığı faaliyetler ve çiftçilere sunduğu imkanlar konusunda bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, arpa ve buğday çeşitlerinin olduğu tarlaları gezdi.

Programa Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, tohum şirketi yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler