Gıda Biyoteknolojisi ve Biyogüvenlik Uluslararası Çalıştayı

Gıda Biyoteknolojisi ve Biyogüvenlik Uluslararası Çalıştayı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özen:- "Michigan Eyalet Üniversitesi ile yaptığımız iş birliğiyle Hacettepe'de biyoteknoloji konusunda bir araştırma merkezi kurulacak"- Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Udpa:-" Gıda, bundan sonraki döne

ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, "Michigan Eyalet Üniversitesi ile yaptığımız iş birliğiyle Hacettepe'de biyoteknoloji konusunda bir araştırma merkezi kurulacak." dedi.

Hacettepe Üniversitesi ile Michigan Eyalet Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 3 gün sürecek Gıda Biyoteknolojisi ve Biyogüvenlik Uluslararası Çalıştayı başladı.

Prof. Dr. Özen, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Michigan Eyalet Üniversitesi ile bazı alanlarda ortak çalışma yapacaklarını belirterek, "Michigan Eyalet Üniversitesi ile yaptığımız iş birliğiyle Hacettepe'de biyoteknoloji konusunda bir araştırma merkezi kurulacak." ifadelerini kullandı.

Michigan Eyalet Üniversitesi İdari Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Satish Udpa da gıdanın bundan sonraki dönemde dünyadaki birçok stratejiyi belirleyeceğine dikkati çekti.

Udpa, kurulması planan merkeze ilişkin, "Burada kurulacak merkez, üretilecek bilgi ve uygulamalar yüksek kalitedeki gıdayı garanti edeceği için hem Türkiye hem de bu bölgedeki ülkelerin tüm halkları için çok önemli olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Çalıştayın ikinci ve son gününde genetik modifiye organizmalar, sosyo ekonomik değerlendirme, gıda biyoteknolojisi ve modifiye organizmalar, risk değerlendirme konulu oturumlar yapılacak.

Uluslararası düzeyde ileri ortak çalışmalar için zemin oluşturmanın da amaçlandığı çalıştayda, katılımcılar belirlenen konu başlıklarında ulusal ve uluslararası anlayışı yakınlaştırmaya katkı amacıyla değerlendirmelerde bulunacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler