"Genç Hukukçular Mesleklerini Seçiyor Projesi"

"Genç Hukukçular Mesleklerini Seçiyor Projesi"

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile Adalet ve Medeniyet Derneğinin ortaklaşa düzenlediği "Genç Hukukçular Mesleklerini...

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile Adalet ve Medeniyet Derneğinin ortaklaşa düzenlediği "Genç Hukukçular Mesleklerini Seçiyor Projesi" Gölbaşı'nda tanıtıldı.

Gölbaşı Sayıştay Tesislerinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Adalet ve Medeniyet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akif Tögel, projenin 10 hafta süreceğini kaydetti.

Türkiye'nin değişik hukuk fakültelerinden yaklaşık 400 öğrencinin 50'şer kişilik gruplar halinde Ankara'ya geleceğini belirten Tögel, proje kapsamında öğrencilerin Anayasa Mahkemesi, Adalet Akademisi, Yargıtay, Danıştay ve TBMM gibi kurumları ziyaret edeceklerini söyledi.

Öğrencilerin meslekleriyle ilgili önde gelen isimlerden seminer alacaklarına da belirten Tögel, ayrıca Ankara gezisi düzenleneceğini aktardı.

Projenin haziran ayına kadar devam edeceğini belirten Tögel şöyle devam etti:

"Toplam 10 hafta sürecek. Gençlerin sınav programlarına bağlı olarak, bir takvim çıkardık. Mart ve haziran arasında iki tane çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştay içerisinde de üniversiteden akademisyenler ve yargı mensuplarının bir araya geldiği ve hukuk öğretiminde neler yapılabilir. Daha iyi nasıl çalışmalar yapılabilir diye iki tane çalıştay düzenleyeceğiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler