Gazze düşerse sıra Kudüs’e gelir KONYA’DA BÜYÜK MİTİNG

Gazze düşerse sıra Kudüs’e gelir KONYA’DA BÜYÜK MİTİNG

Konya STK’ları tarafından Yeni Şehir Meydanı’nda düzenlenen Filistin’le Dayanışma Mitingi’ne binlerce Konyalı katıldı. Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, mazlumlara karşı etkisiz olan Birleşmiş Milletlere tepki gösterdi

Konya Sivil Toplum Kuruluşları dün ‘Gazze vatan toprağıdır’ sloganıyla ‘Filistin’le Dayanışma, İsrail’i Telin Mitingi’ düzenledi. Yeni Şehir Meydanı’nda saat 17.30’da başlayan mitinge binlerce Konyalı katıldı. Kadı İzzettin Camii İmam-Hatibi Hüseyin Ünlü’nün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingde, “Konya’dan Gazze’ye direnişe bir selam”, “Her yer Gazze her yer direniş”, “Siyonist köpekler hesap verecek” sloganlarıyla İsrail’in son günlerdeki katliamları protesto edildi. Mitinge MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Konya Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bazı ilçe belediye başkanları ve Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak da katıldı. Mitingin başında bir selamlama konuşması yapan Dilipak, “Filistin davası bizim için bir iman davasıdır. Filistin Kudüs’ü bağrında barındıran bir toprak parçasıdır ki orası İslam’ın gerçekleştiği makamdır. Eğer Gazze düşerse sıra Kudüs’e gelir. Onun için Gazzeli direnişçiler Allah yolunda şehit olmayı göze alarak o toprakları terk etmiyorlar. Bugün Gazzeliler İslam ümmetinin onurunu korumak için mücadele ediyorlar. Bu alçaklar Gazze’yi alsalar yine durmayacaklar, bu kez Kudüs’ü de almak isteyecekler. Kudüs’ü alırlarsa tüm Filistin topraklarını ele geçirip insanları tek tek avlayacaklar. Allah sizlerin elleriyle mazlumlara yardım etmek ister. Mescid-i Aksa’nın izzetini koruyamazsak eğer yazıklar olsun bize. Şunu bilin ki; Mescid-i Aksa kurtulmadan İslam ümmeti kurtulmuş olmayacaktır” diye konuştu.

dsc_0026-001.jpg

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERE YUH OLSUN

Daha sonra mikrofona gelen Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Kılıçarslanların Haçlı ordularına karşı ordularını bir araya getirdiği bir meydanda, yine haçlıların ümmetin kalbine sağlamış olduğu bir hançeri çıkarmak için bir araya geldiklerini söyledi. Selvi açıklamalarını şöyle sürdürdü:  Kardeşlerim şunu düşünebilirsiniz: Huzur ve mutluluk bizim için haram mı? Diyoruz ki: Huzur ve mutluluk diğer insanların olsun, ama biz tüm haksızlıkların karşısında duran olalım, bunun için toplananlar olalım. Cenab-ı Hakkın kudretini yeryüzündeki gafillere hissettirmek ve şerrin karşısında dimdik durmak için bu meydanda toplandık. Biz alanlardan haykırıyoruz da bu şer güçler yerlerinden deviniyor mu diye aklınıza gelebilir. Ama inanın uyuyamıyorlar. Ey Birleşmiş Milletler, sana da bin kere yuh olsun, emperyalistlerin davalarını gerçekleştirmekten başka hiçbir şey yapmadılar. Değerli kardeşlerim, haklarlın seslerinden daha yüksek çıkacak bir ses yoktur. İnşallah bunun oluşturduğu sinerji onların kalplerine korku, kardeşlerimiz için de bir umut ışığı olacak.

SABIR VE SEBATLA GÖĞÜSLEYECEĞİZ

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da mitingdeki konuşmasına “Ramazan’da orucu çok ağır bir imtihanla geçirmekte olan Gazzeli kardeşlerimizle birlikte olmak üzere bizleri burada toplayan Allah’a hamd ediyorum” diyerek başladı. Ünsal, “Allah’ın intikam vaadi, bizim bu imtihanı sabır ve sebatla göğüslememizle mümkündür. Neden Gazze’nin başına bunlar geliyor biliyor musunuz? Gazze, tarihi ve coğrafi olarak çok kritik bir yerde de onun için. Gazze’nin Şuccaiye kasabası Sultan Selahaddin’in Haçlı ordularını tepelemek için beklediği yerdir. Şuccaiye düşerse Gazze düşer, Gazze düşerse Kudüs düşer, Kudüs düşerse Filistin düşer. Allah’a hamd ediyorum ki, Gazzeliler dedelerinin gösterdiği kahramanlığı gösteriyorlar” diye kaydetti. Ünsal, Mısır’ın hapisteki Cumhurbaşkanı Mursi’nin de Filistin davasına sahip çıktığı için ihtilale maruz kaldığını söyledi

DİRENİŞ KAZANIYOR, İSRAİL KAYBEDİYOR

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç da şunları kaydetti: Selam verdiğiniz direniş kazanıyor. İsrail sivilleri vuruyor, çocukları ve kadınları vuruyor ama direniş kazanıyor. İsrail halkı ilk defa ölümün ne olduğunu tadıyor. Biraz önce Tel-Aviv’e 6 tane füze düştü. İsrail kara harekâtı başlattı. Şu ana kadar 50 İsrail askeri öldürüldü. Direniş ve Gazze’de olanlar üzerlerine düşeni en güzel şekilde yapıyorlar. Oradakiler mallarıyla, canlarıyla Mescid-i Aksa’yı savunuyorlar. Bizler de hep birlikte hareket ettiğimizde kâfirler yenilecekler. Bizler de daha büyük mitingler yapacağız, meydanlarda olacağız.