Gazi Ege, ilk kitabı ile Selçukya'da

Gazi Ege, ilk kitabı ile Selçukya'da

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından Perşembe akşamları düzenlenen Selçukya Sohbetlerinin bu haftaki konuğu Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege oldu.

 

Program Koordinatörü  Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmasında, “Kolunu bir dağda bıraktı kimimiz, Kimimiz bir dağda postallı ayağını, Dalgalandıkça önümüzde, Kurban olduğum Al bayrak, Yürüdük ölümün üstüne, Yarım kol, yarım bacak” dizeleri ile salondaki  şehit eşi ve gazilere atıfta bulunarak Gazi Süleyman Ege'nin  terörle mücadeledeki anılarını kaleme aldığı  '' Sınırbozan ''Kitabını  göstererek konuşmacıyı kürsüye davet etti.

Dünya da ve ülkemizde faaliyet gösteren terör örgütleri ve PKK'nın tarihsel sürecinin yanı sıra terörle mücadeleye yönelik konu başlıkları ile konuşmasına başlayan Gazi Ege,1992-2000 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile sınır ötesi operasyonlarda başından geçen olayları “Sınırbozan- Düşersem Elimden Tut” adı ile kitaplaştırdığını dile getirdi.

gazi-ege,-ilk-kitabi-ile--(2).jpg

“YAŞADIĞIMI OLAYLARI TARİHE KAYIT DÜŞMEK İSTEDİM”

Yaşadığım bu olayların bir kaçını seçerek tarihe kayıt düşmek istedim. Çünkü bizim yazmadığımız terörle mücadele tarihini karşımızdakiler kendi çerçevesinden yazarak olmayan gerçekleri olmuş gibi yazacaklar ve bizim neslimizi yargılayacaklardır diyen Gazi Ege, “Tarihte bitmeyen savaş yoktur. Bunun adı savaş da değildir. Mutlaka bu terör belası da son bulacaktır. Söndürdüğü ocaklar ve akıttıkları gözyaşı asla unutulmayacaktır. Şunu asla unutmamak lazım hatalar üzerinden bir birimizi yargılamak ancak kapanan yaraların tekrar kanatılmasından başka bir işe yaramayacaktır. Yazdıklarım tamamen benim o zaman ki duygu ve düşüncelerimi barındırır. Zamanla insan olgunlaşıyor. Ama satırlar arasında bulacağınız yalın ve sade  anlatımlar sadece benim düşüncelerimdir. Aynı mevzide tüfek çattığım arkadaşlarım benimle aynı duyguyu yaşamamış olabilir. Onlarında penceresinden bakabilmek için bu tür anı yazılarının çoğalması tek dileğimdir. Bizler film sahnesinde rol kesmedik. Kan ve barut kokusunu içimizde halen taşıyoruz” dedi. Gazi Ege, “Onlar bize saldırdıklarında tek bir silahımız vardır. O da sevgidir. Birbirimize daha sıkı sarılarak sevgimizi büyüteceğiz. Başka da bir şansımız yok. Coğrafyamız bize biri birimizi sevmeyi mecbur kılıyor. Âmâsız, nedensiz ve çıkarsız seveceğiz başkada mümkünü yoktur” diyerek sözlerini tamamladı.

gazi-ege,-ilk-kitabi-ile--(3).jpg

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat ve  Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü tarafından   Gazi Süleyman Ege'ye günün anısına  plaket takdim edildi. Şehit Aileleri,Gaziler ve kültür sanat  camiasının yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda kitaplarını imzalayan Süleyman Ege'ye eşi ve çocukları tarafından çiçek takdim edilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

gazi-ege,-ilk-kitabi-ile--(4).jpg

gazi-ege,-ilk-kitabi-ile--(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler