Fransa’da polis şiddetine yönelik protestolar

Fransa’da polis şiddetine yönelik protestolar

İçişleri Bakanı Bruno Le Roux: "Banliyölerde gerginlik sürüyor"

PARİS (AA) - Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, Paris’te polisin bir gence cinsel saldırıda bulunmasının ardından başlayan protestolar sonucu başkent banliyölerinde başlayan gerginliğin hala sürdüğünü bildirdi.

France 2 televizyon kanalına konuşan Fransız bakan, "Banliyölerde hala gerginlik var, bu yüzden polis ve halk arasındaki gerilimin bir anda önce düşürülmesini arzu ediyorum." dedi.

Polisin 2 Şubat'taki kimlik kontrolü sırasında şiddetine maruz kalan Theo isimli 22 yaşındaki genç ise tedavi olduğu hastaneden taburcu edildi.

Theo, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, kendisine destek için protesto yapanlara sağduyu çağrısı yaptı ve adalete güvenmelerini istedi.

4 Şubat'ta polis şiddetini protesto etmek için başkent Paris ve banliyölerinde başlayan gösteriler son iki haftadır aralıksız sürüyor.

Paris’te gösterilerin yoğunlaştığı yakın banliyölerden Bobigny'de adliye binası önünde toplanan çok sayıda kişi, dün akşam polisi ve adalet sistemini protesto etmişti.

Öfkeli gençlerin polisi taşlaması üzerine güvenlik güçleri kalabalığı göz yaşartıcı gaz sıkarak dağıtmıştı. Çıkan olaylarda 13 genç polis tarafından sorgulanmıştı.

Paris’in Aulnay-sous-Bois banliyösünde 2 Şubat'ta bir kimlik kontrolü sırasında polis tarafından cinsel saldırıya uğrayan Theo’ya 60 gün iş göremez raporu verilmişti.

Saldırıya ilişkin açığa alınan 4 polisten biri hakkında "cinsel saldırı", diğerleri hakkında ise "kasten şiddet uygulamak" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler