Financell'den ilk bono ihracı

Financell'den ilk bono ihracı

Financell markası ile hizmet veren Turkcell'in iştiraki Turkcell Finansman AŞ, 250 milyon lira nominal değerli bono ihracı gerçekleştirdi- Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu:- "28 farklı kurumsal yatırımcının yoğun ilgi gösterdiği ihraç, yılbaşından bu yana

İSTANBUL (AA) - Financell markası ile hizmet veren Turkcell'in iştiraki Turkcell Finansman AŞ, 250 milyon lira nominal değerli bono ihracını gerçekleştirdi.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, ocak ayı sonunda izin alarak 2 Şubat'ta faaliyete geçen ve Financell markası ile hizmet veren Turkcell Finansman AŞ, 250 milyon lira nominal değerli bono ihracı yaptı.

Yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç edilen 8 Haziran 2017 itfa tarihli 174 gün vadeli bonoların yıllık basit faiz oranı yüzde 10,70 oldu.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 28 farklı kurumsal yatırımcının yoğun ilgi gösterdiği ihracın yılbaşından bu yana yurt içinde gerçekleşen banka ve banka iştirakleri dışındaki en büyük finansal sektör ihracı olduğunu söyledi.


- "Yatırımcılar Financell'e güveniyor"


Financell markası ile faaliyetlerini sürdüren Turkcell Finansman AŞ'nin böylesine başarılı bir ihraç gerçekleştirmiş olmasının parasal değerden daha büyük anlam taşıdığını belirten Terzioğlu, "Yatırımcılar bonoyu yıllık yüzde 10,70 basit faiz oranı ile aldı. Bu, daha bir yılını bile tamamlamamış olan iştirakimize olan güveni açıkça ortaya koydu." dedi.

Financell markası ile tüketici finansman sektörüne yeni bir soluk getirdiklerini ifade eden Terzioğlu, Turkcell Finansman AŞ'nin Finansal Kurumlar Birliği'nin 9 aylık raporunda da sektördeki toplam kredi adedinin yüzde 85'ini veren şirket olarak liderliği elinde tuttuğunu kaydetti.

Terzioğlu, 9 ay içerisinde 1,6 milyondan fazla sayıda müşteriye yaklaşık 2,5 milyar lira finansman desteği sağladıkları bilgisini verdi.

Kısa sürede ulaştıkları bu noktanın kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getiren Terzioğlu, "Bugün itibarıyla bireysel müşterilerin Turkcell satış kanallarında satılan her türlü teknolojik ürünlerin satın alınmasında finansman desteği veriyoruz. Hedefimiz Türkiye'nin dijital yolculuğunda öncelikle Turkcell müşterilerinin ve zamanla bütün milletimizin her türlü finansal ihtiyacını karşılayacak bir ürün kataloğu oluşturmak." diye konuştu.


- Bir yılı dolmadan sektörde ilk sıralara tırmandı


Turkcell Tüketici Finansman AŞ, 575 milyon lira ile tüketici finansman sektörünün en yüksek ödenmiş sermayeye sahip şirketi olarak dikkati çekiyor.

Finansal Kurumlar Birliği'nin 9 aylık verilerine göre şirket ayrıca sektördeki toplam kredi tutarının yaklaşık yüzde 12'sini tek başına verdi.

Turkcell Finansman AŞ, yine tutar bazında da ilk 9 ayda en çok kredi kullandıran şirketler arasında dördüncü sırada yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler