FETÖ'ye KPSS’de usulsüzlük operasyonu: 11 gözaltı kararı

FETÖ'ye KPSS’de usulsüzlük operasyonu: 11 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, KPSS sınavlarında usulsüzlük yapıp örgüt üyelerine soruları sızdıran ve atamalarda haksız avantaj sağlayan 11 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma neticesinde, Fetö/Pdy silahlı terör örgütünün KPSS sınavlarında yapmış olduğu usulsüzlüklerle ilgili çarpıcı gelişmeler yaşandı. Soruşturma sonucunda, 2009 ve 2010 KPSS sorularını sınav öncesinde ele geçirerek örgüt üyelerine dağıtan 2 kişi ile bu soruları alarak sınavlara giren ve aldıkları puanlarla kamu kurumlarına atanarak haksız kazanç sağlayan 9 kişi olmak üzere toplamda 11 şüpheli tespit edildi.

Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla, söz konusu 11 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmanın detaylarına ilişkin yetkililerden alınan bilgilere göre, şüphelilerin örgütün emir ve talimatları doğrultusunda hareket ettikleri ve kamu sınavlarındaki adil rekabeti engelledikleri belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.