FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Antalya ve Isparta'da vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor

ANTALYA/ISPARTA (AA) - Antalya ve Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Vatandaşlara Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından su ve yemek dağıtımı yapıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın özel bir kanalda yapılan röportajının dev ekranda izlendiği demokrasi nöbetine, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Yahya Savak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek mitingde, Türk milletinin bir olacağını söyledi.

İmkanı olan herkesin İstanbul'da buluşmasını istediğini dile getiren Savak, "Sağı solu, küçüğü büyüğü yok. Tüm Türkiye olarak birlik olup, bütün millet orada buluşmalı. Türkiye'ye sahip çıkmak ve milli birliğimizi korumak için mitinge muhalefet dahil herkes katılmalı. Orada birlik ve beraberliğimizi dosta düşmana karşı göstermek lazım." diye konuştu.

Nilhan Turan Kırdı ise yapılacak olan büyük mitinge bütün partilerinin katılmasının vatanın birliği ve bütünlüğü, vatanın ve milletin bekası için son derece önemli olduğunu kaydetti.

ISPARTA

Isparta Hükümet Meydanı'nda, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi, "Demokrasi Nöbeti"nde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Nöbette, Kuran-ı Kerim okundu, katılımcılar darbe girişiminde şehit olanlar için yapılan duaya eşlik etti.

Demokrasi nöbetine katılan Muhammet Mustafa Bulgurcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı'daki mitinge siyasi parti liderlerini davet etmesiyle ilgili olarak, konunun sen ben meselesi olmadığını, vatan müdafaası olduğunu ifade etti.

Bulgurcu, Yenikapı'daki mitingde CHP'lisinin, MHP'lisinin bir arada olması gerektiğini kaydetti.

Muhammed Küçük de miting için yapılan davetin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, siyasi parti genel başkanlarının teşkilatları ile mitinge katılması gerektiğini aktardı.

Sinan Çağan ise Yenikapı mitinginin tüm toplumca birlik ve beraberliğin sağlanması için büyük bir fırsat olduğunu anlattı.

Soner Gökmen ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı'daki mitinge siyasi parti liderlerini davet etmesine çok sevindiğini söyleyerek, "İnşallah bütün partilerin katılımıyla çok kalabalık bir organizasyonla bu işi güzel bir şekilde sonlandırırız." dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler