FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adana'da, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor- Osmaniye'de çiftçiler, Türk bayrağı astıkları traktörleriyle şehit turu atarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti

ADANA (AA) - Adana'da, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge çok sayıda vatandaş aileleri ve çocuklarıyla katıldı. Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından vatandaşlar İstiklal Marşı okudu, saygı duruşunda bulundu.

Şehit düşenler için dua edilmesinin ardından vatandaşlar çalınan şarkılara hem söyleyerek hem de bayrak sallayarak eşlik etti.

Vatandaşlar, tekbirler getirmenin yanı sıra "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ya Allah Bismillah Allahu ekber" sloganları attı.

Alanda vatandaşlara Türk Kızılayı, Yüreğir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca pilav, su, çay ve karsambaç ikram edildi.

- Mersin

Mersin'de de 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından "Demokrasi nöbeti"nin merkezi haline gelen Cumhuriyet Alanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı veren vatandaşlar, kurulan platform aracılığıyla çalınan şarkılara eşlik etti.

Alandaki ekrandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte verdiği demeçler de slayt eşliğinde gösterildi.

Bazı vatandaşlar da araçlarına astıkları bayraklarla şehir turu atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

- Osmaniye

Osmaniye'de ise çiftçiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla 500 traktörle şehir turu attı.

Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Osmaniye Ziraat Odası tarafından organize edilen protestoda, çok sayıda çiftçi, traktörleriyle İstasyon Meydanı'nda bir araya geldi.

Buradan konvoy halinde Türk Bayrakları astıkları traktörleriyle "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Yaşasın demokrasi", "Dik dur eğilme bu millet seninle" slaganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na ilerleyen çiftçiler, burada düzenlenen demokrasi mitingine katıldı.

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz günü Türkiye'de, bazı odakların iç karışıklık çıkarmak istediklerini bildirdi.

Darbeye karşı Çukurova ve Osmaniye'deki çiftçilerin demokrasiden yana olduğunu belirten Sağlam, "Biz demokrasiye, milli iradeye çiftçilerimizle birlikte bağlılığımız dile getiriyoruz. Bugün Osmaniye'deki çiftçilerimiz darbe girişiminin karşısında olduklarını göstermek amacıyla bir araya geldi. Bugün milli iradenin burada olduğunu göstermek için toplandı." diye konuştu.

Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin de çiftçilerin darbeye sonuna kadar karşı olduklarını göstermek amacıyla bir araya geldiğini belirterek, "Türk çiftçisi devletinin, milletinin her zaman yanındadır. Çiftçiler her zaman olduğu gibi demokrasiden yana olmuştur. Hiç bir zaman darbeye olumlu bakmamıştır. Bugünkü organizasyonla bunu yapmayı düşündük. Ve demokratik tepkimizi traktörlerimizle dile getirdik." ifadesini kullandı.

- Hatay

Hatay'da da Antakya DSİ Parkın'da bir araya gelen vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce vatandaş, çeşitli sloganlar atarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Etkinlikte olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin dünyada bir ilki gerçekleştirerek tankların, uçakların, helikopterlerin önünde bayrağı, birliği ve devletin bekası için onurlu bir duruş sergilediğini belirtti.

Kimyeci, dünyanın farklı yerinde darbeler olduğunu ancak hiçbir yerde Türk milletinin darbe girişimi karşısında yaptığı örnek davranışın ortaya koyulamadığına işaret etti.

Türk milletinin bir arada durmak suretiyle, bütün farklılıkları zenginlik kabul ederek bir duruş sergilediğini ifade eden Kimyeci, '' Bu duruş dünyada bir ilki teşkil ediyor ve inşallah bundan sonra mazlum ülkelerde bu bir örnek olacaktır. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın hiçbir noktasında insanlar, devletler, çıkarı olanlar silaha güvenip darbe kalkışmasına giremeyecektir. Onun için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.'' diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler