FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

İlçedeki Sanat Sokağı'nda toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türk bayrakları açarak, "Darbeye Hayır" pankartları taşıdı.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, grup adına yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ tarafından kanlı bir askeri darbe girişimi olduğunu anımsattı.

Darbenin asıl amacının sadece yönetimi ele geçirmek değil iç savaş çıkararak ülkeyi küresel güçlere teslim etmek olduğunu söyleyen Geliş, "Darbe girişimi gecesi milletin malı olan uçaklarla, tanklarla, toplarla ve çeşitli silahlarla başta sivil halk olmak üzere milletin kurumlarına, asker ve polisine acımasızca saldırı düzenlenmiş ve bu saldırılar neticesinde yüzlerce masum insan şehit olmuştur, binlercesi de yaralanmıştır. Halkımız darbelerden çok çekmiş, bu süreçlerde büyük acılarla tanıklık etmiştir." diye konuştu.

Türkiye'nin böyle bir tabloyu kesinlikle hak etmediğini kaydeden Geliş, "Bizler, her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Bir daha asla yaşanmaması umuduyla tüm halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler