FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

CHP Grup Başkanvekili Özel: - "CHP demokrasinin yanında, darbenin karşısında, diktanın, tek adam rejimlerinin her zaman karşısında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek"

MANİSA (AA) - CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "CHP demokrasinin yanında, darbenin karşısında, diktanın, tek adam rejimlerinin her zaman karşısında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek." dedi.

Özel, partisinin Manisa İl Başkanlığı binasında FETÖ'nün darbe girişimine yönelik gelişmeler hakkında basın toplantısı düzenledi.

15 Temmuz akşamı Türkiye'nin demokrasi tarihi açısından kara bir geceyi yaşadığını, kapalı olan Meclisi diğer partilerin de katılımıyla açtıklarını ve sahip çıktıklarını kaydeden Özel, darbelerden en çok zarar gören partinin CHP olduğunu söyledi.

Özel, şöyle konuştu:

"CHP demokrasinin yanında, darbenin karşısında, diktanın, tek adam rejimlerinin her zaman karşısında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek. Darbelerin önüne geçmek, demokrasi alanını genişletmek, hukukun üstünlüğüne inanmak ve özgürlükleri genişletmekle olur. Eğer siz özgürlük alanını daraltır, demokrasiyi daraltır, hukuk dışı uygulamalara saparsanız yeni darbelerin taban bulmasına ve filizlenmesine sebep olursunuz. İktidar partisine iki önemli şeyi ifade ettik. 'Darbe ve darbecilerle mücadele, onların cezalandırılması ve bir daha bunların olmaması, bu ülkeden kazınması için ne yapılacaksa biz varız, birlikteyiz' dedik. Gelin Mecliste bunu yapalım. Sakın olağanüstü hal ilan ederek Meclisin yetkilerini üzerinize alıp 'Ben söylüyorum, ben bilirim, ben yapacağım olacak' diyerek ülkeyi yönetmeye kalkmayın' dedik. Maalesef verdiğimiz açık çeke rağmen 2016 Türkiyesini OHAL utancı ile karşı karşıya bıraktılar."

Türkiye'deki OHAL kararına örnek gösterilen Fransa'da hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisinin verilmediğini, tüm uygulamaların yargı denetimine tabi olduğunu ifade eden Özel, "Türkiye'de yapılan bir hatanın yargı denetiminde olmadığı, yürütmeyi durdurma kararı alınamadığı, OHAL kalksa bile alınan kararlara karşı yargı yolunun kapalı olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor." dedi.

Özel, yapılan soruşturmalar kapsamında kurunun yanında yaşın da yanmaması gerektiğine, buna dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :